levitra buy
14.01.11

Σύμβουλος του καταναλωτή

Ένα άρθρο αρκετά επίκαιρο, με αλήθειες που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σίγουρα θα βοηθήσουν κάποιον  στην αγορά του SUP εξοπλισμού του. 

Της Μαρίας Καμπά

Δικηγόρος και επί σειρά ετών αθλήτρια του windsurf, του kiteboard και τώρα του Stand Up Paddle board.

 

 

 

 


Προτού βάλετε το χέρι σας στην τσέπη, κάνετε μία στάση για να αναλογιστείτε τις συνέπειες που θα έχει το από ΠΟΥ θα αγοράσετε τον εξοπλισμό για το αγαπημένο σας σπορ. Κι αυτό, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά για να προφυλάξετε τον ίδιο σας τον εαυτό από μία πιθανή αλυσιδωτή αντίδραση κάποιων (δυστυχώς πολλών) όχι σωστών επαγγελματιών του χώρου. Κάποιων, οι οποίοι με δέλεαρ τις χαμηλές τιμές, προωθούν προϊόντα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι εφάμιλλα σε ποιότητα, απόδοση, κατασκευή και χαρακτηριστικά με τα προϊόντα των οποίων οι τιμές κυμαίνονται σε κανονικά, σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα, επίπεδα. 

Η λογική σας λέει ότι κατά την αγορά ενός προϊόντος, το τίμημα είναι πάντοτε ανάλογο προς την πραγματική αξία αυτού. Και η λογική επίσης σας λέει ότι οι υπερβολικά «σπασμένες» τιμές σίγουρα κάτι άλλο θα σημαίνουν για αυτούς που τις παρέχουν, πέραν από αυτά, που οι ίδιοι αρέσκονται να διαδίδουν. Γιατί οι δήθεν αγαθές προθέσεις του όποιου επίδοξου πωλητή, ο οποίος προσεγγίζει τον υποψήφιο καταναλωτή με μόνο δέλεαρ μία χαμηλή τιμή σε συνδυασμό με την κακολόγηση των πραγματικών επαγγελματιών του χώρου, μόνο ως ύποπτες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Σε τελική ανάλυση πάντα, οι χαμηλές τιμές (εξαιρουμένων των εποχιακών ίσως εκπτώσεων, οι οποίες διέπονται από άλλη λογική) σχεδόν πάντοτε ισούνται με χαμηλή πραγματική αξία του συγκεκριμένου προϊόντος. 

Παράμετροι 

Η πραγματικότητα είναι ότι η αξία του οποιοδήποτε προϊόντος ορίζεται και προσδιορίζεται πάντοτε – και σε κάθε χώρο -  από πληθώρα παραμέτρων. Παράμετροι, οι οποίες, ίσως, να μην είναι στο σύνολό τους εμφανείς σε κάποιους με την πρώτη ματιά, σίγουρα, όμως, μπορούν να γίνουν αντιληπτές με τη δεύτερη κι αν ούτε με αυτή, τότε με την τρίτη και με κάποια βοήθεια από εμάς.  

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: 

Τιμή κανονικού επιπέδου, ανάλογη με εκείνη των λοιπών ευρωπαϊκών αγορών = αξία διαμορφωμένη βάσει των εξής παραμέτρων:  

 1. παγκόσμια θέση της κατασκευάστριας εταιρείας στην ανάλογη αγορά  
 2.  πρωτοπορία στην έρευνα και ανάπτυξη καινούριων και εξελιγμένων προϊόντων
 3.  ποιότητα και κόστος κατασκευής 
 4.  δυνατότητα παροχής άμεσης εγγύησης για την αντικατάσταση ή σοβαρή επαγγελματική επισκευή ελαττωματικού προϊόντος και, άρα
 5.  κύρος του ξένου οίκου και, φυσικά, της εγχώριας επιχείρησης που τον αντιπροσωπεύει και τα συντηρεί.

Σε αυτά προσθέστε από την πλευρά του εγχώριου αντιπροσώπου, που μεταπωλεί τον εξοπλισμό τα εξής στοιχεία:

 1. Ικανότητα και γνώσεις του ιδίου και των συνεργατών του για προσωπική εξυπηρέτηση του πελάτη προκειμένου να αγοράσει τον κατάλληλο εξοπλισμό πάντοτε ανάλογα με τις ανάγκες και τις ικανότητές του.
 2.  Πραγματικό ενδιαφέρον και διάθεση του προσωπικού του χρόνου με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στην παραλία για τον έλεγχο της προόδου του αρχαρίου αγοραστή.
 3.  Ικανότητα για παροχή σωστής, γρήγορης και ασφαλούς εκμάθησης και καθοδήγησης του αρχαρίου με την τήρηση όλων των προϋποθέσεων που απαιτούνται.
 4.  Αντιθέτως, οι πολύ χαμηλές τιμές, με μεγάλο χάσμα διαφοράς συγκριτικά με την τιμή του ίδιου προϊόντος σε ξένη αγορά, σημαίνουν, κατά πάσα πιθανότητα, κάποιο ή κάποια, συνδυαστικά, από τα ακόλουθα:
 5.  Προϊόντα όχι πρώτης διαλογής, αλλά δεύτερης, τρίτης κ.ο.κ δηλαδή, προϊόντα ελαττωματικά σε κάποιο βαθμό, τα οποία διατίθενται από ξένες κατασκευάστριες εταιρείες (όχι, φυσικά, από όλες) σε πολύ χαμηλότερες τιμές.
 6.  Προϊόντα, τα οποία ο μεσάζων γνωρίζει εκ των προτέρων ότι τα εισάγει έχοντας την πρόθεση να μην τα αντικαταστήσει ποτέ σε περίπτωση που θα τεθεί θέμα εγγυήσεως.
 7.  Προϊόντα μαϊμούδες, με κατασκευή σε μακρινά εργοστάσια της Άπω Ανατολής, χωρίς προδιαγραφές και τεχνολογία και standards κατά την παραγωγή τους.
 8.  Αδυναμία από το άτομο που εισάγει και μεταπωλεί προϊόντα να διατηρεί χώρο εμπορικού καταστήματος προς τον σκοπό της μεταπώλησης και
 9.  αδυναμία σωστής και ολοκληρωμένης αντιπροσώπευσης πλήρους σειράς προϊόντων (όλων των μοντέλων), αλλά επιλογή της μεθόδου «έχουμε αυτό και σου κάνει» ή «χέρι με χέρι και στην παραλία, γιατί έχουμε αυτό το προϊόν μεταχειρισμένο και προς πώληση» ή μεταπώληση κάποιου μεταχειρισμένου που τυχαία και αυτό σου κάνει.

Από το συνδυασμό όλων των παραπάνω μπορεί πλέον εύκολα να συμπεράνει κανείς τι σημαίνουν οι μεγάλες προς τα κάτω διαφορές στις τιμές, ποιοί τις παρουσιάζουν ως δέλεαρ, τι συνεπάγονται από τη μεριά του καταναλωτή, πώς αντιμετωπίζονται και τι, κατά κανόνα, κρύβεται πίσω από αυτές. Καθώς επίσης και η οποιαδήποτε πληροφορία που παρέχεται, με την περισσότερη απλοϊκή έκφραση «αυτό το SUP σου κάνει» την στιγμή που υπάρχουν διαστάσεις όπως μήκος, πλάτος, πάχος, λίτρα, σχεδίαση που καθορίζουν το τι κάνει το κάθε σκάφος, σε ποιες συνθήκες και για ποιόν ή ποιά.

 

cialis buy
levitra buy