viagra super force
23.07.16

H.S.C. 3rd stop - Loutsa 17.07.2016

Κυριακή 9 Ιουλίου. Λούτσα Athens Watersports Club. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σχεδόν πριν την ολοκλήρωσή τους και όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε αυτό που όλοι περιμένουν, ένα SUP Downwind στον ασφαλή κόλπο της Λούτσας. 

Τετάρτη, όλα αλλάζουν. Ο άνεμος πέφτει και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Αλλαγή σε όλα τα σχέδια και ξανά από την αρχή. Η προκήρυξη είναι ήδη στον αέρα και τα περιλαμβάνει όλα.

Παρασκευή και οι δυνατοί δυτικοί που πνέουν είναι σαν μια θηλιά στο λαιμό που μας σφίγγει ασφυκτικά, αφού μας αλλάζει όλα τα pattern των στίβων που έχουν ανακοινωθεί και κάνει την κατάσταση πραγματικά δύσκολη.

Σάββατο και το μικροκλίμα της περιοχής που επηρεάζεται από τους δυτικούς δείχνει να έχει κακές προθέσεις με την ένταση του ανέμου τις μεσημεριανές ώρες να φτάνει τα 18 knots.

hsc2016 loutsa 8

Κυριακή 17 Ιουλίου πρωί. Τα απογευματινά sprint ματαιώνονται, φοβούμενοι την αύξηση της έντασης του ανέμου που θα προβληματίσει αρκετά τους πιο αδύναμους αθλητές της διοργάνωσης. Ο στίβος του Long Distance μεγαλώνει για να καλύψει τα στάνταρ, χωρίς ιδιαίτερη αναφορά ώστε να μην επηρεάσει ψυχολογικά τους αδύναμους αθλητές που τα πολλά χιλιόμετρα ακούγονται τρομακτικά.

Στίβος με 7 στροφές και τρέξιμο στην παραλία για τον τερματισμό των κατηγοριών SURF και KIDS και 10 στροφές, τρέξιμο στην παραλία και επανείσοδο στο νερό για τις elite κατηγορίες 14’0’’ και 12’6’’.

hsc2016 loutsa 5

Ενημέρωση με παρατηρήσεις και έμφαση στην ασφάλεια, είσοδος στο νερό για την εκκίνηση του αγώνα. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες και ο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης Casper Steinfath (Naish, Redbull team rider). Αθλητής που πριν μερικά χρόνια ενέπνευσε αυτά τα ίδια παιδιά στο να αγαπήσουν τόσο το άθλημα του. Μετά από τρία χρόνια και βλέποντας τα μάτια των παιδιών δίπλα του πλημμυρισμένα από αγάπη και ενδιαφέρον εμπνέεται ξανά, ενθουσιάζεται και δίνει συμβουλές σε όλους.

Εκκίνηση με τα πόδια στο νερό από την διαιτητή Διόχνου Μαρία. Η ήρεμη θάλασσα γεμίζει με αφρό και κύματα και η ατμόσφαιρα αγκομαχητά και βίαιες βιαστικές ανάσες που προσπαθούν να μπουν σε ρυθμό.

hsc2016 loutsa 11

Σημαδούρα #1 και τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μορφή. Η πρώτη 10δα αθλητών σαν τρενάκι στήνεται σε σειρά και κινείται πλέον ρυθμικά.

Στο κλείσιμο του πρώτου γύρου όλες οι θέσεις έχουν σχεδόν ξεκαθαρίσει γιατί ο μεγάλος στίβος των 3,2 Km/lap και οι στροφές έχουν ξεχωρίσει τις θέσεις των αθλητών.

Μάχη στην αρχή της πομπής με τον μικρό Νίκο Συρίγο να μην εγκαταλείπει τον οδηγό της κούρσας Casper και να τον απειλεί με συνεχείς επιθέσεις. Έχοντας σκάφος 14’0’’ έναντι 12’6’’ του Casper, δεν συγχωρεί καμιά λάθος κουπιά και αργή αλλαγή του κουπιού στον Casper, βγάζοντας την μύτη του σκάφους του στο οπτικό πεδίο του, αναγκάζοντάς τον σε συνεχή sprint για να διατηρεί την θέση του καθαρή.

hsc2016 loutsa 7

Πίσω τους σε αρκετή απόσταση ακολουθεί ο Πράπας με τον μικρό Ζάχο Κουμουδίου από την Κύπρο να τον ζορίζει συνεχώς. Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο Φαίδων Δούκας και λίγο πιο πίσω το τρενάκι Κωνσταντίνου, Ανδρονής, Τούντας, Γαλάνης, Κλεινάκης.

Η κερκίδα από λουόμενους, θεατές, συγγενείς και φίλους των αθλητών, οι περισσότεροι μέσα στο νερό, άρχισε να μεγαλώνει και να συμμετέχει, ενθαρρύνοντας τους αθλητές.

Με τον στίβο κοντά στην παραλία και τις διελεύσεις των αθλητών στα 10 μέτρα από την ακτή, το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο.

hsc2016 loutsa 9

Στον δεύτερο γύρο και λίγο μετά τη σημαδούρα #2, ο Νίκος Συρίγος σε μια αργή αλλαγή του Casper επιτίθεται και φτάνει τη μύτη του Naish Javelin του, στα πόδια του Casper. Αυτός σαστίζει για ένα δευτερόλεπτο και χάνει τον ρυθμό του. Προσπαθεί αλλά μάταια, ο Νίκος Συρίγος τον χτύπησε τη στιγμή που δεν το περίμενε, έπεσε αμέσως στα απόνερά του και η πρώτη θέση περνά σε Ελληνικά χέρια.

Πίσω οι θέσεις ίδιες, με διαφορές λίγο μεγαλύτερες στο μεγάλο γκρουπ, ο Τούντας με 12’6’’ πέρασε τον Ανδρονή, ενώ οι άλλοι παραμένουν ως έχουν.

Στη μέση αλλά και πιο πίσω της SUP πομπής γίνονται μάχες με αρκετές ανατροπές αφού όλες οι θέσεις αλλάζουν σχεδόν σε κάθε στροφή.

hsc2016 loutsa 16

Το επίπεδο όλων σχεδόν είναι βελτιωμένο και οι μάχες σε κάθε επίπεδο κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Όλοι ανεξαιρέτως θέλουν να περάσουν κάποιον και προσπαθούν γι’ αυτό.

Μετά την σημαδούρα #3 και την έξοδο για το τρέξιμο ο Casper επιτίθεται και με ένα παρατεταμένο Sprint προσπερνά τον Συρίγο που δεν μπορεί να αντιδράσει απέναντι σε ένα επαγγελματία αντίπαλο, που για 10sec διπλασίασε σχεδόν την ταχύτητά του και το μόνο που καταφέρνει να κάνει είναι να τον προλάβει και να μείνει στην ουρά του.

hsc2016 loutsa 10

Έξοδος και τρέξιμο στην παραλία, σχεδόν χωρίς διαφορά, είσοδος στο νερό και κακή εκκίνηση για τον Συρίγο, που δίνει προβάδισμα στον Casper. Πιο πίσω ο Ανδρονής συνέρχεται, περνά τον Τούντα, αρχίζει να φτιάχνει καλή διαφορά και κλείνει την εξάδα.

Ο Θεοχάρης από την κατηγορία Surf είναι ο πρώτος που τερματίζει με άνεση τη μικρή διαδρομή σε απόσταση από τον 2ο Μαυρομμάτη και τον 3ο Χατζή της κατηγορίας του.

Στις γυναίκες, η Κονταρίνη με 14’0’’ ακολουθεί την πρώτη 10δα των ανδρών σε ασφαλή απόσταση από την Εθνοπούλου, ενώ η επανεμφανιζόμενη Κασίμη στα 12’6’’ δείχνει δυνατότερη από ποτέ, αφήνοντας πίσω τις υπόλοιπες γυναίκες.

hsc2016 loutsa 4

Την πρώτη θέση στην πολλά υποσχόμενη κατηγορία των νέων κρατάει σταθερά ο Νικολαϊδης 13 ετών με 14’0" ακολουθούμενος από τον Γιγίνη με 12’6’’ και τον Παπανικολάου και αυτός με 12’6’’, αφού σε όλη τη διαδρομή παρέμεναν σταθερά σε αυτές τις θέσεις.

Στις νεάνιδες η Στάλμαν προηγείται σταθερά στην πρώτη θέση ενώ πολλές μάχες δώθηκαν ανάμεσα στην Ανδρονή και την Χλιάπα για τη δεύτερη και τρίτη θέση, που παρά τις δυνατότητές της δεν μπόρεσε να περάσει έναν αντίπαλο που δεν ήταν στη μέρα του.

Στα παιδιά κάτω των 12 ετών ο Πέτρος Κονταρίνης, 9 ετών, σε μια κούρσα τακτικής εκμεταλλεύεται την τεχνική του στις στροφές και προηγείται σταθερά, ακολουθούμενος σε απόσταση από τον Ανδρέα Βούλγαρη, τον Άρη Γκίκα και τη μικρή 9χρονη Ελίνα Νικολαϊδη που με σταθερή απόδοση τερματίζει τα 6,4Km της κατηγορίας της.

hsc2016 loutsa 2

Με τους διαιτητές της Ε.Ο.Κ.-Κ. Μπογδάνο και Μπρατσόλια και τους Παπαγλυμή, Λευκαντή και Γκίκα του HSC καλύφθηκαν όλα τα σημεία στροφής και πάρθηκαν όλες οι διελεύσεις, εξασφαλίζοντας έγκυρα αποτελέσματα σε ένα δύσκολο και τεχνικό αγώνα.

hsc2016 loutsa 3

Ακολούθησαν οι απονομές για τους νικητές του HSC και της Ε.Ο.Κ.-Κ. που έγιναν από τον Πρόεδρο του ΝΑΣ και της Ομοσπονδίας κ.Νικολόπουλο και από τον Γενικό Γραμματέα κύριο Βουλγαρίδη καθώς και από τον κ.Βαρθολομαίο.

Ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών για όλους. Ξεκούραση λοιπόν και ραντεβού στον επόμενο αγώνα στην Άνδρο στις 4 Σεπτεμβρίου.

Με τα φτερά του Red Bull

hsc2016 loutsa 1

Νικητές ανά κατηγορία:

Κατηγορία Ανδρών 14’0’’
1η θέση: Νίκος Συρίγος (Naish Javelin LE 14’0”)
2η θέση: Αλέξανδρος Πράπας (Rogue, Race 14’0”)
3η θέση: Ζάχος Κουμουνδίου (Naish Javelin LE 14’0”)

Κατηγορία Ανδρών 12’6”
1η θέση: Casper Steinfath (Naish Maliko 12'6")
2η θέση: Γιώργος Κλεινάκης (Naish Javelin LE 12’6”)
3η θέση: Γιάννης Τούντας (Cohete Race 12’6”)

Κατηγορία Γυναικών 14’0”
1η θέση: Κωνσταντίνα Κονταρίνη (Naish Maliko 14’0”)
2η θέση: Βιργινία Εθνοπούλου (Naish Javelin 14’0”)
3η θέση: Μαρία Παπαδάκη (Jp Race 14’0”)

Κατηγορία Γυναικών 12’6”
1η θέση: Σοφία Κασίμη (Naish, Javelin MC 12’6”)
2η θέση: Ελένη Γεροντή (Fanatic, Falcon 12’6”)
3η θέση: Άρτεμις Βαρθολομαίου (Hobie 12’6”)

Κατηγορία Νέων 14’0”
1η θέση: Δημήτρης Νικολαϊδης (NSP, Race 14’0”)
2η θέση: Γιώργος Κοζανίτης (Naish Javelin LE 14’0”)
3η θέση: Πέτρος Γκίκας (Naish Javelin 14’0”)

Κατηγορία Νέων 12’6”
1η θέση: Γιώργος Γιγίνης (Naish, Javelin LE 12’6”)
2η θέση: Παναγιώτης Παπανικολάου (Naish Javelin LE 12’6”)
3η θέση: Μαρίνος Πυλαρινός (NSP 11’0”)

Κατηγορία Νεανίδων
1η θέση: Λέα Στάλμαν (Naish One 12'6")
2η θέση: Μυρτώ Ανδρονή (NSP 14’0”)
3η θέση: Γαβριέλλα Χλιάπα (Naish Glide 14’0”

Κατηγορία Παιδιών
1η θέση: Πέτρος Κονταρίνης (Naish Maliko 12’6”)
2η θέση: Ανδρέας Βούλγαρης (Starboard 12’2”)
3η θέση: Άρης Γκίκας (Naish Mana 9’5”)

hsc2016 loutsa 12

hsc2016 loutsa 13

hsc2016 loutsa 14

hsc2016 loutsa 15

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι χρόνοι κατά σειρά τερματισμού ΕΔΩ:

hsc results loutsa all

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι χρόνοι ανά κατηγορία ΕΔΩ:

hsc results loutsa cat 

PHOTO GALLERY (Φωτογραφίες: Ηλίας Μερτής):

loutsa gallery

 RECAP VIDEO:


bottom banner 2016

online pharmacy