levitra buy
17.07.18

Loutsa SUP Challenge 2018

Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 ένας ακόμη όμορφος τεχνικός αγώνας διοργανώθηκε από το Athens Watersports Club, στην παραλία του Αγίου Νικολάου στη Λούτσα. Εκεί που ξεκίνησαν όλα πριν από επτά χρόνια και συνεχίζει να χτυπά δυνατά η καρδιά του Ελληνικού SUP.

85 φίλοι του Stand Up Paddle Surfing δήλωσαν συμμετοχή στο “LoutsaSUPChallenge 2018” και 75 από αυτούς παρατάχθηκαν τελικά στη μεγάλη γραμμή εκκίνησης, μπροστά από το AWS Club.

 

Οι βόρειοι άνεμοι που έδιναν οι προγνώσεις στην αρχή της εβδομάδας δεν έκαναν ποτέ την εμφάνισή τους. Έτσι το πολυαναμενόμενο downwind στην κλασική διαδρομή Λούτσα-Βραώνα, που εν’ αγωνίως περίμεναν όλοι οι funτου SUPδεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Αντίθετα οι συνθήκες σχετικής άπνοιας, που επικράτησαν, ανάγκασαν όλους τους συμμετέχοντες να λιώσουν στο κουπί, στις πολλές στροφές του στίβου και στο τρέξιμο στην παραλία.

Όπως πάντα, όλα ήταν έτοιμα από τις πρώτες πρωινές ώρες μιας ηλιόλουστης καλοκαιρινής ημέρας. Η γραμματεία άρχισε να υποδέχεται τους συμμετέχοντες στις 9:30, με τη γνωστή τυπική διαδικασία, Lycra, βραχιολάκια, sign-in και έτσι πέρασαν οι δύο πρώτες νωχελικές ώρες προετοιμασίας του event, με τα σκάφη να ξεφορτώνονται, τα φινάκια να βιδώνονται, τις συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων σε φιλική ατμόσφαιρα, τα πηγαδάκια φίλων αλλά και τις καινούργιες γνωριμίες.

loutsa sup challenge 2018

loutsa sup challenge 2018

Μια σύντομη αλλά άκρως περιεκτική ενημέρωση, έλυσε όλες τις απορίες των συμμετεχόντων πριν την εκκίνηση, στο καθιερωμένο SUPers Meeting, καθότι ο πολύπλοκος στίβος δυσκόλεψε πολλούς.

Όλοι στις θέσεις τους για τη διαδικασία της εκκίνησης. Επτά κριτές σε όλες τις διελεύσεις και το beachlap, δύο χρονομέτρες, ναυαγοσώστες στις σωστικές λέμβους, γιατρός σε ετοιμότητα.

Μετά τον ήχο της κόρνας, η εικόνα άλλαξε. Το ήρεμο γαλάζιο της θάλασσας άφρισε από το ανελέητο χτύπημα τον κουπιών και ο ορίζοντας γέμισε με αθλητές, χρώματα, σκάφη, κουπιά, που κωπηλατούσαν ο καθένας με τον δικό του ρυθμό.

loutsa sup challenge 2018

Στίβος τεχνικός με 4 laps για τις κατηγορίες Race 14’0’’ και 12’6’’, με ένα beachlap, που έκανε τους αθλητές να αλλάζουν συνεχώς θέση, ανάλογα με το πότε εκτελούσαν το beach lap. Το πόσο γρήγορα μπορούσε κάποιος να βρει τον ρυθμό του, λόγω των σφυγμών που ανέβαιναν τρελά, μετά το τρέξιμο στη στεριά, μπορούσε να καθορίσει το αποτέλεσμα.

Πραγματικά δεν ήξερε κανείς τη σειρά κατάταξης μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που έκαναν λάθος και δεν πέρασαν σωστά τις σημαδούρες, όπως προέκυψε από την καταγραφή των διελεύσεων στο πρόγραμμα του υπολογιστή.

loutsa sup challenge 2018

Λιγότερο πολύπλοκος ήταν ο μικρός στίβος των 3 Km για τις κατηγορίες FUN και παιδιών που έδωσαν τη δική τους μάχη σε αυτή τη διοργάνωση. Τα μικρά παιδιά του Summer Camp του Athens Watersports, μας άφησαν άφωνους, όταν παρά τις οδηγίες να κάνουν μόνο το ένα lap, τερμάτισαν όλα σχεδόν και τα δύο lap, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με επιτυχία.

Οι πιο αδύνατοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν όσα Laps μπορούσαν και να τερματίσουν με επιτυχία τον αγώνα τους.

Δυνατές μάχες στις σημαδούρες, ανατροπές και κόντρες στήθος με στήθος μέχρι τη γραμμή τερματισμού δόθηκαν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες και ήταν αυτό που συνέθεσε μια εικόνα μοναδική για όλους όσους βρέθηκαν στη γραμμή τερματισμού, περιμένοντας να δουν τους νικητές.

loutsa sup challenge 2018

Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που δεν μονομάχησαν με κανέναν, απόλαυσαν απλά τη διαδρομή μόνοι τους η με παρέα, πήραν λιγότερο θεαματικές στροφές έκαναν τα πιο αργά sprint, ήπιαν με άνεση το νερό τους στο beach lap και τελικά κατόρθωσαν να τερματίσουν χωρίς να νιώθουν μόνοι, αφού πολλές ήταν οι φορές που διασταυρώθηκαν με τους πρώτους.

Αυτή είναι και η μοναδικότητα ενός αγώνα SUP, αφού στον ίδιο στίβο συναγωνίζονται αυτοί που παλεύουν για τις πρώτες θέσεις, οι λιγότερο γρήγοροι, οι γονείς με τα παιδιά τους, οι κολλητοί φίλοι, οι παλιοί και οι καινούργιοι στο σπορ.

loutsa sup challenge 2018

Οι πολλές συμμετοχές, η μικρή αποσταση του στίβου από τη στεριά, έδωσε τις ωραιότερες εικόνες στους θεατές.

Τα παιδιά έδωσαν ένα ηχηρό παρόν σε αυτή τη διοργάνωση, αφού οι μισοί συμμετέχοντες ήταν κάτω των 18 ετών, ενώ η κατηγορία Master είχε την τιμητική της, με συμμετέχοντες και στις 3 κατηγορίες 14’0’’, 12’6’’ και FUN. Το μέλλον του SUP προμηνύεται δυνατό, αλλά συνυπάρχει τόσο αρμονικά με το παρόν.

Ο Γιώργος Φράγκος πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού εντυπωσιάζοντας για μια ακόμη φορά με τις επιδόσεις του, ακολουθούμενος από τους πολλά υποσχόμενους Νίκο Συρίγο (Naish, Javelin 14’0”) στη 2η θέση και Φαίδωνα Δούκα (NSP, Ninja 14’0”) στην 3η θέση. Η πρώτη γυναίκα που πέρασε την γραμμή τερματισμού ήταν η Κωνσταντίνα Κονταρίνη (Naish Maliko 14’0”).Τις θέσεις των βάθρων κατέλαβαν οι:

14’0’’ Race Ανδρών
1η θέση: Γιώργος Φράγκος (NSP, Sonic 14’0”)
2η θέση: Νίκος Συρίγος (Naish, Javelin 14’0”)
3η θέση: Φαίδων Δούκας (NSP, Sonic 14’0”)

14’0” Γυναικών
1η θέση: Κων/να Κονταρίνη (Naish, Maliko 14’0”)
2η θέση: Ηλιάνα Λακαφώση (Fanatic 14’0”)
3η θέση: DorottyaBathori (NaishMaliko 14’0”)

14’0’’ Master Ανδρών
1η θέση: Ζαφείρης Δικονιμάκης (Naish, Javelin 14’0”)
2η θέση: Βαγγέλης Αβραμίδης (Naish, Maliko 14’0”)
3η θέση: Κων/νος Σιωμόπουλος (Naish, Javelin 14’0”)

14’0” Νέων
1η θέση: Δημήτρης Νικολαϊδης (NSP, Race 14’0”)
2η θέση: Στέφανος Τζοτζολάκης (Naish, Maliko 14’0”)
3η θέση: Γιάννης Τσόχλας (Naish, Glide 14’0”)

14’0” Νεανίδων
1η θέση: Χριστίνα Νικολαϊδη (NSP, 14’0”)
2η θέση: Πηγή Νικολουδάκη (Naish, Glide 14’0”)
3η θέση: Λυδία Κουρτάνοβιτς (NSP, 14’0”)

12’6” Ανδρών
1η θέση: Μαρίνος Πυλαρινός (Naish, Maliko 12’6”)
2η θέση: Κων/νος Τζούδας (Naish, Javelin 12’6”)
3η θέση: Κρίστιαν Τριανταφύλλου (NSP, Race 12’6”)

12’6” Γυναικών
1η θέση: Σοφία Κασίμη (NaishJavelin 12’6”)
2η θέση: Εύη Τσίρου (Naish, Maliko 12’6”)
3η θέση: Δήμητρα Τσώνη (Tabou 12’6”)

12’6” Master Ανδρών
1η θέση: Τάσος Τσώνης (Bic 12’6”)
2η θέση: Άρης Καμβύσης (Starboard 12’6”)
3η θέση: Μάκης Κοζανίτης (NSP, Race 12’6”)

12’6” Νέων
1η θέση: Γιώργος Κοζανίτης (Naish, Maliko 12’6”)
2η θέση: Αριστείδης Νικολουδάκης (Naish, Javelin 12’6”)
3η θέση: Γιώργος Κυρίτσης (NSPRace 12’6”)

12’6” Παίδων
1η θέση: Ανδρέας Βούλγαρης (NSP, Race 12’6”)
2η θέση: Πέτρος Κονταρίνης (NSP, Sonic 12’6”)
3η θέση: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

12’6” Κορασίδων
1η θέση: Ελίνα Νικολαϊδη (Naish, Maliko 12’6”)
2η θέση: Μαρία Καναβού (NSP, Race 14’0”)
3η θέση: Γεωργία Βασιλείου (Naish, Javelin 12’6”)

FUN Ανδρών
1η θέση: Χρήστος Χριστόπουλος (Naish, Nalu 12’6”)
2η θέση: Γιώργος Κουτλής (NSP, 11’0”)
3η θέση: Χρήστος Αντωνίου (NaishNalu 11’6”)

FUN Γυναικών
1η θέση: Πόλυ Πηλού (Naish, Nalu 11’6”)
2η θέση: Βανέσσα Αθανασιάδου (Naish, Mana 10’0”)
3η θέση: Ευγενία Χρυσανθοπούλου (Fanatic, 11’0”)

FUN Master Ανδρών
1η θέση: Γιάννης Αβραμίδης (Naish, Nalu 11’6”)
2η θέση: Στράτος Αποστολάκης (Starboard, 11’0”)
3η θέση: Αθανάσιος Μάνης

loutsa sup challenge 2018

loutsa sup challenge 2018

Η δουλειά των κριτών πραγματικά δύσκολη, αφού σε κάποιες σημαδούρες έπρεπε να καταγράψουν μέχρι και 300 διελεύσεις ο καθένας. Συγχαρητήρια στην επιτροπή που κατάφερε να φέρει σε πέρας την πραγματικά δύσκολη αποστολή, του ελέγχου των διελεύσεων και της εξαγωγής των αποτελεσμάτων, σε τόσο σύντομο χρόνο

Μια όμορφη ημέρα έφτανε στο τέλος της, με το μικρό γεύμα των αθλητών και την τελετή απονομής, που έγινε κάτω από το πολύ ζεστό χειροκρότημα των συμμετεχόντων και θεατών.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν!

Αυτό που έμεινε στο μυαλό το δικό μας, ήταν τα πολλά χαμόγελα.

Το ραντεβού ανανεώνεται για την 28η Οκτωβρίου 2018, στον δεύτερο αγώνα του “Loutsa SUP Challenge”.


Με τα φτερά του RED BULL !


 

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - RANKING LIST

results ranking

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

results category

 

cialis buy
levitra buy