viagra super force
25.09.12

4th Stop of "Naish SUP Hellenic Cup 2012" Λούτσα 23/09/12 - Results

4th_Stop_Loutsa_5

Κωπηλατώντας για τον Ισθμό!

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε τελικά ο κύκλος των 4 αγώνων του Naish Sup Hellenic Cup 2012, με τον τελευταίο αγώνα να ενθουσιάζει αλλά και να φοβίζει συγχρόνως. Σα να ήθελε ο Τύραννος της Κορίνθου Περίανδρος, πριν μας δώσει την ικανοποίηση του μοναδικού διάπλου του Ισθμού της Κορίνθου, να μας υποβάλει σε όλες τις δοκιμασίες ώστε να είναι σίγουρος ότι όσοι θα μπούν για να κωπηλατήσουν στο κανάλι, δε το ήθελαν μόνο, το πίστευαν πολύ και ήταν ικανοί για να το κάνουν.

Με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 72, τους διοργανωτές να τα έχουν δώσει όλα και σε όλους τους τομείς, για να επιτευχθεί το καλύτερο και την μετεωρολογική πρόγνωση να δίνει 8-10 knots, όλα φάνταζαν ιδανικά την Παρασκευή, το Σαββάτο μέχρι και την Κυριακή το πρωί.

Το ίδιο και από την πλευρά των αθλητών, οι προπονήσεις έφθασαν στο τέλος τους, οι δηλώσεις συμμετοχής ήρθαν έγκαιρα (πρωτόγνωρο μεν, αλλά αληθινό) στα χέρια της επιτροπής ώστε να ενημερωθεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας και όλα αυτά με ελάχιστες εξαιρέσεις.

 

Όλοι περίμεναν το συνηθισμένο, αλλά ήρθε η έκπληξη για να ταράξει τα νερά. “Μη ξεφορτώνεται τα σκάφη σας” ήταν η πρώτη οδηγία, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η ενημέρωση, κάτω από την φιλόξενη τέντα της Redbull.

4th_Stop_Loutsa_4

Γρήγορη μετάβαση στο λιμάνι της Ραφήνας και στάθμευση στον Δημοτικό parking, όπως είχε οργανωθεί από την επιτροπή για την διευκόλυνση των αθλητών. Όλοι οι αθλητές ξεφόρτωσαν γρήγορα τον εξοπλισμό τους και τον μετέφεραν στην παραλία.

Πολλοί περαστικοί και αρκετοί κάτοικοι σταματούσαν έκπληκτοι και γεμάτοι απορία, θαυμάζοντας την επιβλητική τέντα που είχε στηθεί  στην αφετηρία, που σε συνδυασμό με  τις σημαίες που κυμάτιζαν στον ρυθμό των 5bft, τραβούσαν όλα τα βλέμματα. Τα 55 SUP boards που βρίσκονταν παρατεταγμένα κατά μήκος της αφετηρίας, γέμισαν με χρώμα την παραλία και συμπλήρωναν ιδανικά, στα μάτια των θεατών, την εικόνα ενός θεαματικού αλλά και πρωτόγνωρου αθλητικού event.

4th_Stop_Loutsa_17

Οι αθλητές με τα χαρακτηριστικά κίτρινα lycra τους, περπατούσαν νευρικά με τα κουπιά στα χέρια τους και σχημάτιζαν πηγαδάκια με κύριο θέμα συζήτησης την τακτική που θα ακολουθούσαν στην προκαθορισμένη διαδρομή των 4,2 μιλίων, με τερματισμό στην παραλία της Λούτσας και μπροστά από το club Forward.

Η πρώτη σημαδούρα περίμενε υπομονετικά, σχεδόν μισό μίλι από την αφετηρία, τους αθλητές να την καβατζάρουν δημιουργώντας τους παράλληλα και ένα αίσθημα αμφιβολίας, όχι τόσο για την απόσταση ούτε και  για την διεύθυνση του αέρα που ήταν κάθετη προς την αφετηρία, αλλά κυρίως λόγω  των συνθηκών που επικρατούσαν στην επιφάνεια της θάλασσας. 

4th_Stop_Loutsa_6

Η παραλία της Ραφήνας, χρόνια τώρα,  είναι γνωστή στον χώρο των θαλάσσιων αθλημάτων για τις συνθήκες που επικρατούν και για τα κύματα που εμφανίζονται με βορειοανατολικό άνεμο, μικρά και μεγάλα αλλά κοφτά και άλλα όχι, με συνεχή ροή, το ένα πίσω από το άλλο, ήταν έτοιμα να ανακόψουν την πορεία των αθλητών, δοκιμάζοντας τις ικανότητες ισορροπίας τους και ανεβάζοντας τον βαθμό δυσκολίας της διαδρομής στο μέγιστο.

Τελευταίοι έλεγχοι για σχοινιά στα leash plugs των boards, αναμνηστική φωτογραφία και η εντολή της επιτροπής για λήψη θέσης στην γραμμή της εκκίνησης. Τελευταίες σκέψεις των αθλητών για το πως θα πάρουν μια καλή εκκίνηση και θα ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους χωρίς συγκρούσεις και άλλα προβλήματα. Επίσης πως στα πρώτα μέτρα θα αντιμετωπίσουν τα κύματα που είχαν αυξηθεί από την ώρα που είχαν πραγματοποιήσει το ζέσταμα τους και πως θα ξέφευγαν από αυτά μέχρι να φτάσουν στο πρώτο σημείο στροφής, στη σημαδούρα 1. 

4th_Stop_Loutsa_1

Οι φωτογράφοι είχαν λάβει τις θέσεις τους, οι βάρκες το ίδιο, το Λιμεναρχείο είχε λάβει τα ονόματα και τις υπεύθυνες δηλώσεις των αθλητών, ο κόσμος που είχε σταματήσει στην παραλία και στον δρόμο ήταν έτοιμοι να καταγράψουν με τα κινητά τους μια από τις ωραιότερες εικόνες που είχαν δει στη θάλασσα τα τελευταία χρόνια. Η καταγάλανη θάλασσα ως background και μια παραλία γεμάτη χρώμα από σημαίες, σκάφη και ανθρώπους το προμήνυαν. Ο ήχος της κόρνας, έδωσε τέλος στην αγωνία και επιβράβευσε τους πάντες που περίμεναν καρτερικά για την εκκίνηση. Οι αθλητές όρμησαν στη θάλασσα με τα πρώτα κύματα να μην έχουν αρκετή δύναμη και ορμή να τους ανακόψουν, χάνοντας προς το παρόν την πρώτη μάχη.

4th_Stop_Loutsa_16

Στην συνέχεια της διαδρομής όμως τα κύματα αποτέλεσαν τον βασικό αντίπαλο των SUPers, ο αγώνας πρόκρισης επαναπροσδιορίστηκε σε αγώνα επιβίωσης μέχρι την γραμμή του τερματισμού. Δυστυχώς οι πρώτες απώλειες ήρθαν πολύ νωρίς, η λάθος επιλογή σκάφους, ο αντίθετος άνεμος και τα μεγάλα ανακατεμένα κύματα  πριν την πρώτη σημαδούρα ανάγκασαν τους πρώτους αδύναμους αθλητές να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να επιστρέψουν στην ασφαλή παραλία της Ραφήνας.

Το δεύτερο μπράτσο αποτέλεσε το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής, καθώς ο κυματισμός ήταν πολύ ανακατεμένος με κύματα που σχηματιζόταν από την ροή του αέρα και από αυτά που είχαν χτυπήσει στα κοντινά βράχια και επέστρεφαν. Οι συνθήκες της θάλασσας ήταν πολύ δύσκολες που με σύμμαχο τον πλάγιο άνεμο ανάγκαζαν τους αθλητές να κωπηλατούν μονόπλευρα, δηλαδή από την δεξιά πλευρά, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια να κρατήσουν την πορεία τους που την άλλαζαν συνέχεια τα κύματα και ο αέρας.

4th_Stop_Loutsa_9

Οι βάρκες άλλαξαν αμέσως ρόλους και αντί να ακολουθούν, με τους φωτογράφους και τις δυο ναυαγοσώστριες της Ε.Ν.Α.Κ., ή να βρεθούν στα προκαθορισμένα σημεία και να ελέγχουν το καβατζάρισμα των σημαδούρων από τους αναβάτες, άρχισαν να δίνουν οδηγίες σε όσους εξέπιπταν από την πορεία τους και σε όσους δε μπορούσαν να ανταποκριθούν στις πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Αυτό το σκέλος της διαδρομής, παρ’ όλη την υποστήριξη από τις σύνοδες βάρκες, χαρακτηρίστηκε από τις περισσότερες απώλειες. Η παραλία Μαρίκες φιλοξένησε προσωρινά κάποιους αθλητές που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στο σκέλος αυτό και προκειμένου να μην δημιουργηθεί άλλο πρόβλημα πήραν οδηγία από την επιτροπή που βρισκόταν στις βάρκες που συνόδευαν και έλεγχαν τον αγώνα να κατευθυνθούν εκεί.

4th_Stop_Loutsa_8

Κάποιοι που δεν είχαν πάρει από την αρχή τη σωστή πορεία για την τρίτη σημαδούρα που ήταν ποντισμένη έξω από το πάνω νησί των Κοκκινονήσων, όταν την αντίκρισαν, θεωρώντας ότι δεν θα καταφέρουν να κάνουν την όρτσα πορεία που έπρεπε για να την καβατζάρουν, εγκατέλειψαν την προσπάθεια, δεν πέρασαν πίσω από τα Κοκκινονήσια και κατευθύνθηκαν προς τον τερματισμό, αποχωρώντας από τον αγώνα και τη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Οι συνθήκες μετά την δεύτερη σημαδούρα ήταν ευχάριστες και ένα ολιγόλεπτο downwind ξεκούρασε τους αθλητές δίνοντάς τους το περιθώριο να μαζέψουν δυνάμεις για το τελευταίο σκέλος του αγώνα. Η διαδρομή όμως από την τρίτη σημαδούρα προς το τερματισμό, ενώ αρχικά φαινόταν εύκολη υπόθεση γιατί δεν είχε κυματισμό, αποδείχτηκε άλλη μια σκληρή δοκιμασία λόγω του ισχυρού ρεύματος που δυσκόλευε την προσπάθεια των αθλητών να πλησιάσουν την γραμμή του τερματισμού.

4th_Stop_Loutsa_3


Ο συνήθης ύποπτος, Γιώργος Φράγκος με Naish Glide 12’6”, τερμάτισε πρώτος κωπηλατώντας με αμείωτο ρυθμό για 51:56 λεπτά, αφήνοντας δεύτερο τον Κωνσταντή Δημήτρη  και τρίτο τον Σκόρδο Νίκο, άλλη μια ολοκληρωτική κατάκτηση βάθρου από τους αθλητές της Άνδρου.

Τελικά τη γραμμή τερματισμού πέρασαν 40 από τους 55 αθλητές που πήραν εκκίνηση, γεγονός που αποδεικνύει τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας του αγώνα. Εκτός από την κούραση στα πρόσωπα των SUPers, η ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της προσπάθειας ήταν επίσης εμφανής.


4th_Stop_Loutsa_11

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα για φαγητό και ξεκούραση υπό τις μουσικές επιλογές του DJ της Redbull, όσοι αθλητές είχαν ακόμη λίγες δυνάμεις, δήλωσαν συμμετοχή για την σκυταλοδρομία συνθέτοντας ομάδες των τριών. Διασκέδασαν με τις πρωτότυπες δοκιμασίες, που αποτελούνταν από SUP sprint, κάμψεις στην άμμο, ισορροπία στο Indoboard και τρέξιμο. Νικήτρια ομάδα μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, ήταν αυτή των Κομνηνού, Γιαννή και Μπούτσικα.

4th_Stop_Loutsa_13


4th_Stop_Loutsa_14


Η 4η στάση του Naish SUP Hellenic Cup 2012 στη Λούτσα ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά, διοργανώνοντας έναν αγώνα σε πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες. Η πρόγνωση του καιρού ήταν τελείως διαφορετική, αλλά ο καιρός της Κυριακής τα ανέτρεψε όλα. Παρ’ όλα αυτά, και εν γνώσει της η επιτροπή, έδωσε την εκκίνηση. Γι’ αυτό εξάλλου γίνονται οι αγώνες, για να προετοιμαστούμε, να δούμε , να αντιμετωπίσουμε και να γίνουμε καλύτεροι.


Ραντεβού στη Κόρινθο !

Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια τους.


 Photo Gallery
General   
Start Line   Long Distance   Sup Relay


apotelesmata_4th_stop

map_rafina

online pharmacy