levitra buy
14.01.17

Ο Διάπλους του Ατλαντικού με SUP από τον Chris Bertish

Το να ταξιδεύει κάποιος στη θάλασσα με μόνη κινητήρια δύναμη ένα κουπί, σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο, ακόμη και για μικρές αποστάσεις.

Το να επιχειρεί όμως κάποιος το διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού είναι σίγουρα κάτι εξωπραγματικό. Ο Βρετανός Chris Bertish όμως, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό όταν αποφάσισε να το κάνει.

Είναι ένα εγχείρημα που ο 42-χρονος Chris, επεξεργαζόταν και σχεδίαζε για πολλά χρόνια.

atlantic1

Το 2016 ο Βρετανός surfer μεγάλων κυμάτων, νικητής το 2010 του αγώνα Mavericks, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να ξεκινήσει την προσωπική του Οδύσσειά, από το Μαρόκο μέχρι την Φλόριντα, με το 20’ SUP του, που μοιάζει περισσότερο με μικρό σκάφος.

Επιχειρεί λοιπόν να διασχίσει μια απόσταση περίπου 4,600 μιλίων, μόνος, εντελώς αβοήθητος, με τις δικές του δυνάμεις, χωρίς άλλη κινητήρια δύναμη πέραν του κουπιού του.

Το SUP του Bertish, που μοιάζει περισσότερο με ένα μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος, όπως απαιτείται για μια τέτοια αποστολή, σχεδιάστηκε από τον Βρετανό ναυπηγό Phil Morrison και κόστισε 120.000 $. Διαθέτει μια μικρή καμπίνα, όπου ο Chris μπορεί να κοιμάται, είναι εφοδιασμένο με μετεωρολογικό σταθμό πρόγνωσης καιρού, σύστημα GPS, αποθήκες νερού, καθώς και ηλιακούς συλλέκτες για τις μπαταρίες του, ώστε να λειτουργούν τα ηλεκτρονικά του σκάφους.

atlantic1

Το σκάφος είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να επανέρχεται αυτόματα στην αρχική του θέση, σε περίπτωση ανατροπής, ανατροπή που οδήγησε σε αποτυχία το προηγούμενο εγχείρημα διάπλου του Ατλαντικού με SUP, αυτό του Γάλλου Nicolas Jarossay.

O ριψοκίνδυνος SUPer, δήλωσε: “Είναι ένα ταξίδι που σχεδίαζα για 4 ολόκληρα χρόνια, αλλά για το οποίο προετοιμαζόμουν σχεδόν μια ζωή, και είμαι πλέον έτοιμος.

Το ειδικό SUP σκάφος μου είναι φανταστικό, υπάρχει μια καταπληκτική ομάδα υποστήριξης πίσω μου, καθώς και απίστευτη υποστήριξη από φίλους και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που με βοηθούν και με εμπνέουν στο να φέρω σε πέρας αυτό το ταξίδι, που θα βοηθήσει εκατομμύρια παιδιά της Αφρικής.

atlantic1

Ο Bertish, που κάνει αυτό το ταξίδι για φιλανθρωπικό σκοπό, συγκεντρώνει χρήματα για την ενίσχυση των αβοήθητων παιδιών του κόσμου, μέσω των οργανώσεων Lunchbox Fund, Operation Smile και Signature of Hope. Φιλοδοξεί να συγκεντρώσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια για το σκοπό αυτό.

Για την ιστορία, ο Πολωνός Aleksander Doba, έχει διασχύσει τον ωκαιανό ήδη δύο φορές, με ένα τέλεια διασκευασμένο kayak, από την Σενεγάλη εως τη Βραζιλία σε 99 ημέρες και από την Πορτογαλία στην Φλόριντα σε 167 ημέρες, από τις οποίες, τις 47 ημέρες είχε χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο.

atlantic1

Μία από τις πιο πρώτες αποστολές διάσχισης του Ατλαντικού κωπηλατώντας, ήταν με καγιάκ του Ed Gillet, από το Monterey της Καλιφόρνια ως το Maui της Χαβάης, το 1987, που ενώ είχε αρχικά σχεδιαστεί να διαρκέσει 40 ημέρες, κατέληξε στις 63, λόγω δύσκολων συνθηκών, και όπου ο Gillet, έχοντας χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, επιβίωσε τρώγοντας οδοντόκρεμα τις τελευταίες μέρες του ταξιδιού του.

Το ταξίδι του Bertish, όταν ολοκληρωθεί, θα γραφτεί σίγουρα με φωτεινά γράμματα στην Ιστορία, ως ένα μεγάλο ανθρώπινο κατόρθωμα.

Παρακαλουθείστε το ταξίδι του Chris Bertish και βρείτε επίσης πληροφορίες για την ενίσχυση τιυ σκοπού του εδώ:

https://www.facebook.com/OfficialChrisBertish/

atlantic1

cialis buy
levitra buy