levitra buy
30.06.17

Loutsa SUP Challenge 2017

Εδώ ξεκίνησαν όλα πριν από επτά χρόνια και εδώ συνεχίζει να χτυπά δυνατά η καρδιά του Ελληνικού SUP

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, οι φίλοι του SUP έδωσαν το παρόν σε έναν ακόμη αγώνα που διοργανώθηκε από το Athens Watersports Club, στην παραλία του Αγίου Νικολάου στη Λούτσα.

loutsa sup challenge

Όλοι περίμεναν ένα πολυπόθητο downwind αγώνα στη κλασική διαδρομή Λούτσα-Βραυρώνα, αλλά ο καιρός δεν μας έκανε το χατήρι. Έτσι το plan B, ένας τεχνικός Super Lap αγώνας 7,5 Km, ήταν η εναλλακτική λύση, που δεν υπολείπεται και πολύ σε δυσκολία και ευχαρίστηση, αφού οι πολλές στροφές, τα δυνατά sprint, το τρέξιμο στην παραλία και το suspense λόγω της διαφορετικής τακτικής των αθλητών, δεν σε αφήνουν να βαρεθείς ούτε στιγμή.

Με ιδανικές συνθήκες καιρού, πέντε σημαδούρες και ένα beach lap στήθηκαν από το πρωί, οριοθετώντας τον στίβο του Loutsa SUP Challenge 2017. Έναν στίβο, που εκτός από υψηλή τεχνική και αντοχή απαιτούσε σωστή τακτική από τους αθλητές, αφού σε ένα από τα τέσσερα Laps (γύρους) και σε όποιο αυτοί επιθυμούσαν, οι συμμετέχοντες θα έπρεπε να βγουν από το νερό, «κόβοντας δρόμο», να τρέξουν στην καθορισμένη διαδρομή στην παραλία, να ξαναμπούν στο νερό, παίρνοντας προσωρινό προβάδισμα.

loutsa sup challenge

Από τα 92 άτομα που δήλωσαν συμμετοχή 80 SUPers βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης, την Κυριακή 25 Ιουνίου, αφού λόγω της υπερβολικής κίνησης στους δρόμους πολλοί ήταν αυτοί που δεν πρόλαβαν την εκκίνηση ή ματαίωσαν την συμμετοχή τους βλέποντας ότι δεν θα καταφέρουν να φτάσουν.

Τα παιδιά έδωσαν ένα ηχηρό παρόν σε αυτή τη διοργάνωση, αφού οι μισοί συμμετέχοντες ήταν κάτω των 18 ετών, ενώ η κατηγορία Master είχε την τιμητική της, με συμμετέχοντες και στις 3 κατηγορίες 14’0’’, 12’6’’ και FUN.

Μια σύντομη αλλά άκρως περιεκτική ενημέρωση, έλυσε όλες τις απορίες των συμμετεχόντων πριν την εκκίνηση, καθότι ο πολύπλοκος στίβος δυσκόλεψε πολλούς.

loutsa sup challenge

Επτά κριτές, δύο χρονομέτρες για την καταγραφή των διελεύσεων γρήγορα στις θέσεις τους, ναυαγοσώστες στις σωστικές λέμβους, γιατρός σε ετοιμότητα για τις πρώτες βοήθειες και όλα έτοιμα για μια θεαματική εκκίνηση, που είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στην παραλία της Λούτσας.

Η δουλειά των κριτών πραγματικά δύσκολη, αφού σε κάποιες σημαδούρες έπρεπε να καταγράψουν μέχρι και 320 διελεύσεις ο καθένας. Με τους αθλητές να αλλάζουν συνεχώς θέση ανάλογα με το πότε εκτελούσαν το beachlap, πραγματικά δεν ήξερε κανείς ποιος είχε το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.  Αρκετοί ήταν και αυτοί που έκαναν λάθος και δεν πέρασαν σωστά τις σημαδούρες, όπως προέκυψε από την καταγραφή των διελεύσεων στο πρόγραμμα του υπολογιστή.

loutsa sup challenge

Λιγότερο πολύπλοκος ήταν ο μικρός στίβος των 3 Km για τις κατηγορίες FUN και παιδιών που έδωσαν τη δική τους μάχη σε αυτή τη διοργάνωση και μας άφησαν άφωνους με τις επιδόσεις τους. Το μέλλον του SUP σίγουρα προμηνύεται δυνατό.

Πρώτος πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο Φαίδων Δούκας με Naish javelin LE 14’0 ενώ το πρώτο 12’6’’ ήταν του Τάσου Τσούρη (Naish Javelin LE 12’6”). Στις γυναίκες τη νίκη πήρε η Ηλίανα Λακαφώση (Starboard 14’0’’) ενώ στα 12’6’’ πρώτη τερμάτισε η Σοφία Κασίμη (Naish Javelin LE 12’6”).

loutsa sup challenge

To Beach Lap έκρινε σε αρκετές κατηγορίες τους νικητές, αφού η επιλογή του «πότε» αλλά και του «πως» θα το κάνει κάποιος, έκρινε το αποτέλεσμα. Το να ξαναβρεί κάποιος το ρυθμό του, λόγω της υπερέντασης μετά το τρέξιμο στη στεριά, ήταν δύσκολο και καθοριστικό στοιχείο του αγώνα.

Δυνατές μάχες, ανατροπές και κόντρες στήθος με στήθος μέχρι τη γραμμή τερματισμού δόθηκαν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες και ήταν αυτό που συνέθεσε μια εικόνα μοναδική για όλους όσους βρέθηκαν στη γραμμή τερματισμού, περιμένοντας να δουν τους νικητές.

loutsa sup challenge

Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που δεν μονομάχησαν με κανέναν, απόλαυσαν απλά τη διαδρομή μόνοι τους η με παρέα, πήραν λιγότερο θεαματικές στροφές έκαναν τα ποιο αργά sprint, ήπιαν με άνεση το νερό τους στο beachlapκαι τελικά κατόρθωσαν να τερματίσουν χωρίς να νιώθουν μόνοι, αφού πολλές ήταν οι φορές που διασταυρώθηκαν με τους πρώτους.

Αυτή είναι και η μοναδικότητα ενός αγώνα SUP, αφού στον ίδιο στίβο συναγωνίζονται αυτοί που παλεύουν για τις πρώτες θέσεις, οι λιγότερο γρήγοροι, οι γονείς με τα παιδιά τους, οι κολλητοί φίλοι, οι παλιοί και οι καινούργιοι στο σπορ.

Τις θέσεις των βάθρων κατέλαβαν οι:

Κατηγορία Ανρών 14'0"
1ος - Φαίδων Δούκας
2ος - Κρικέλης Νίκος
3ος - Κων/νος Ανδρικόπουλος

Κατηγορία Master Ανδρών 14'0"
1ος - Τάσος Μοναστηριώτης
2ος - Ζαφείρης Δικονιμάκης
3ος - Βαγγέλης Αβραμίδης

Κατηγορία Γυναικών 14'0"
1η - Ηλιάνα Λακαφώση
2η - Βιργινία Εθνοπούλου
3η - Βανέσσα Αθανασιάδου

Κατηγορία Νέων 14'0"
1ος - Δημήτρης Δούκας
2ος - Πέτρος Γκίκα
3ος - Πέτρος Ρώσσης

Κατηγορία Νεανίδων 14'0"
1η - Μελίνα Τοπούζη
2η - Δήμητρα Τσώνη
3η - Γαβριέλλα Χλιάπα

Κατηγορία Ανδρών 12'6"
1ος - Αναστάσιος Τσούρης
2ος - Κυριάκος Στέλλας
3ος - Μαρίνος Πυλαρινός

Κατηγορία Master Ανδρών 12'6"
1ος - Τάσος Τσώνης
2ος - Γιάννης Μπενίσης

Κατηγορία Γυναικών 12'6"
1η - Σοφία Κασίμη
2η - Εύη Τσίρου
3η - Ρούλα Παπαδημητρίου

Κατηγορία Νεανίδων 12'6"
1η - Βασιλική Καραγιαννίκη
2η - Χριστίνα Νικολαϊδου
3η - Πηγή Νικολουδάκη

Κατηγορία Νέων 12'6"
1ος - Δημήτρης Νικολαϊδης
2ος - Κων/νος Τζούδας
3ος - Γιώργος Μηνόπετρος

Κατηγορία FUN Ανδρών
1ος - Μάνος Μαυρομμάτης
2ος - Χρήστος Χριστόπουλος
3ος - Γιώργος Χατζής

Κατηγορία FUN Master Ανδρών
1ος - Χανι Μαζαζ
2ος - Παναγιώγης Μοσχανδρέου
3ος - Παναγιώτης Μπρόφας

Κατηγορία FUN Γυναικών
1η - Κων/να Κονταρίνη
2η - Παναγιώτα Τσιανέλη
3η - Dorottya Bathori

Κατηγορία Παίδων 12'6"
1ος - Πέτρος Κονταρίνης
2ος - Ανδρέας Βούλγαρης
3ος - Άρης Γκίκας

Κατηγορία Κορασίδων 12'6"
1η - Ιωσηφίνα Μαρινάκου
2η - Ελίνα Νικολαϊδη
3η - Αγγελική Περαντζάκη

loutsa sup challenge

Συγχαρητήρια στην επιτροπή που κατάφερε να φέρει σε πέρας την πραγματικά δύσκολη αποστολή, του ελέγχου των διελεύσεων και της εξαγωγής των αποτελεσμάτων, στο σύντομο χρονικό διάστημα που διήρκεσε το γεύμα των αθλητών.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν!

Αυτό που έμεινε στο μυαλό το δικό μας, ήταν τα πολλά χαμόγελα.

Μόνο γι’ αυτό συνεχίζουμε!

Σας περιμένουμε και πάλι το Σεπτέμβριο.

Προπονηθείτε!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

results loutsa sup challenge

cialis buy
levitra buy