levitra buy
03.08.17

Ανασκόπηση του αγώνα "Molokai 2 Oahu"

Οι συνθήκες φέτος ήταν τέλειες για τον μεγαλύτερο και πιο διάσημο αγώνα downwind του κόσμου, το “Molokai 2 Oahu” ...αλλά ο ανταγωνισμός ήταν επικός.

Μετά από μια δυνατή μάχη, σε όλο το μήκος καναλιού "Kaiwi", μήκους 32 μιλίων (58Km), μεταξύ των νησιών Molokai και Oahu της Χαβάης, ο Αυστραλός Travis Grant (NSP) κέρδισε για 3η φορά τον αγώνα M2O, ενώ η Νεοζηλανδή Penelope Strickland (Starboard) κέρδισε τον τίτλο για πρώτη φορά.

m2o

Μία ανεπανάληπτη μάχη στήθος με στήθος δόθηκε μεταξύ του Travis Grant και του Connor Baxter (3 φορές νικητή του Μ2Ο) για την κατάκτηση του πρωταθλήματος M2O, τον τίτλο με το μεγαλύτερο ίσως γόητρο, για τους δυνατότερους αθλητές SUP του κόσμου.

Μέχρι τα μέσα της διαδρομής, το γκουπ των αθλητών, Grant, Baxter, Vinnicius Martins, Titouan Puyo, James Casey και Kody Kerbox οδηγούσε τον αγώνα, όταν το δίδυμο Baxter/Grant άρχισε να ξεχωρίζει.

m2o

 

Baxter και Grant πέρασαν δίπλα δίπλα τη στροφή για το Oahu στα βράχια "China walls” έχοντας καλύψει 31 από τα 32 μίλια της διαδρομής και έχοντας ακόμη μόνο 1 μίλι με upwind choppy συνθήκες να καλύψουν.

Εκεί ο Grant βρήκε την δύναμη να ξεφύγει από τον Baxter (Starboard), πήρε ένα μικρό προβάδισμα και κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι τη γραμμή τερματισμού, κάνοντας τη διαδρομή σε χρόνο 3:59:52 και σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα των 4 ωρών. Τον τρόπο εξηγεί ο ίδιος ο Travis Grant:

“Δεν μπορώ να το πιστέψω! Ο Connor με πέρασε τόσες φορές στη διαδρομή, αλλά έμεινα πιστός στο σχέδιό μου και διατήρησα το τέμπο μου. Είχα “φορέσει παρωπίδες” και δεν τον κοίταξα ούτε μια στιγμή. Με κάποιο τρόπο μείναμε κολλημένοι δίπλα δίπλα μέχρι την τελευταία στροφή στα China Walls. Αλλά τότε, ο αδερφός μου μου φώναξε «Καν ’το για τον Hugo” (ο γιος μου) και οι φίλοι μου ήταν επίσης εκεί με τα outriggers εμψυχώνοντας με. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο, κάποιου είδους εσωτερικής ψυχικής δύναμης με έκανε να ξεκολλήσω, να πάρω το προβάδισμα και να φτάσω στο Oahu σε λιγότερο από 4 ώρες.”

Μεγάλη μάχη δόθηκε και για την 3η θέση, που κατέλαβε ο Titouan Pyuo (NSP), ο οποίος σπάνια αγωνίζεται στην Unlimited κατηγορία. Η διπλή νίκη Grant-Pyuo έκανε την ομάδα NSP πολύ χαρούμενη.

m2o

Μεγάλος απών ο Kai Lenny, περσινός νικητής του αγώνα και κάτοχος μέχρι φέτος του ρεκόρ Μ2Ο, ο οποίος επέλεξε να συμμετάσχει στον αγώνα του WSL - Big Wave World Tour στο Mexico, τον οποίο και κέρδισε.

Στις γυναίκες, η Annabel Anderson (Sunova) ήταν το φαβορί, λαμβάνοντας υπ’ όψη, αφενός τις πολύ καλές επιδόσεις της στους φετινούς αγώνες και αφ’ εταίρου την απουσία της 3 φορές πρωταθλήτριας του Μ2Ο, Sonni Hönscheid καθώς και της Andrea Moller που αγωνίστηκε φέτος στην ομαδική κατηγορία.

Αλλά, η Νεοζηλανδή Penelope Strickland (Starboard) και η Αυστραλέζα Terrene Black (ACS) είχαν άλλη γνώμη. Ήδη στα μισά της απόστασης, η Strickland είχε μια εντυπωσιακή διαφορά την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος, καταρρίπτοντας το ρεκόρ M2των γυναικών κατά 3 λεπτά και τερματίζοντας σε χρόνο 4:52:32, 24 ολόκληρα λεπτά πριν την δεύτερη Black. Η Annabel τερμάτισε τελικά 3η.

m2o

Το γυναικείο ρεκόρ καταρρίφθηκε επίσης στην κατηγορία prone από την Harriet Brown.

Ένα ακόμη ρεκόρ αγώνα έγινε στο «Team Race» όπου η Ομάδα Naish του Bernd Roediger / Michi Schweiger κατάφερε να κερδίσει με χρόνο 4:23:27 το Dream Team Mo Freitas/Andrew Logreco, που τερμάτισαν 8 λεπτά αργότερα.

Η ομάδα των νεαρών κοριτσιών Lara Claydon/kalia Alexiou κατάφεραν να τερματίσουν σε χρόνο 5:33:07 με σκάφος 14’0’’ μόλις 15 λεπτά πίσω από το δίδυμο Terrene/Annabel που είχαν όμως unlimited σκάφος.

m2o

m2o


Λίγα λόγια για το Πρωτάθλημα Molokai 2 Oahu: 

Ιδρύθηκε το 1997 και είναι ένας ανοιχτός αγώνας paddleboard στον ανοιχτό Ωκεανό, που προσελκύει αθλητές και από τα δύο αθλήματα Prone και Stand-up (SUP).

Ο αγώνας είναι ο διάπλους του καναλιού μεταξύ των νησιών της Χαβάης Molokai και Oahu, μήκους 32 μιλίων που ονομάζεται "Kaiwi Channel" ή αλλιώς "Channel of Bones".

Οι άνδρες και γυναίκες συμμετέχοντες σε αυτόν τον αγώνα-πρόκληση, έρχονται κάθε χρόνο αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το κανάλι στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κανάλι είναι ίσως ένα από τα πιο βαθιά του κόσμου ενώ τα κύματα στη μέση της διαδρομής ξεπερνούν τα 3,5 μέτρα. Κάθε αθλητής συνοδεύεται υποχρεωτικά από δικό του σκάφος. Ο αγώνας ξεκινά από την παραλία Kaluakoi στην βόρεια ακτή του νησιού Molokai και τελειώνει στην παραλία Maunalua στην νότια ακτή του νησιού Oahu.Δείτε εδώ τα συνολικά αποτελέσματα και τους χρόνους των αθλητών:

http://www.molokai2oahu.com/live/


forward banner nsp

cialis buy
levitra buy