levitra buy
16.09.17

Loutsa SUP Challenge 2017 - Vol.2

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 104 φίλοι του SUP, δήλωσαν συμμετοχή στον 2ο αγώνα "Loutsa SUP Challenge 2017" του Athens Watersports στη Λούτσα. Εκεί που ξεκίνησαν όλα πριν από επτά χρόνια και συνεχίζει να χτυπά δυνατά η καρδιά του Ελληνικού SUP.

95 από αυτούς, παρατάχθηκαν τελικά στη γραμμή εκκίνησης, μπροστά από το AWS Club, μια μεγάλη γραμμή εκκίνησης που είχαμε καιρό να δούμε.

loutsa2 challenge

Το Ραντεβού είχε οριστεί από τον Ιούλιο, όταν έγινε ο 1ος αγώνας του AWS Club, με 85 συνολικά συμμετοχές.

Όπως πάντα, όλα ήταν έτοιμα από τις πρώτες πρωινές ώρες μιας ηλιόλουστης καλοκαιρινής ημέρας. Η γραμματεία άρχισε να υποδέχεται τους συμμετέχοντες στις 9:30, με τη γνωστή τυπική διαδικασία, Lycra, βραχιολάκια, sign-in και το μικρό καλωσόρισμα με μπανάνες και παστέλια για τους αθλητές.

loutsa2 challenge 15

Είναι δύο αυτές χαλαρές ώρες μέχρι την εκκίνηση του αγώνα, τις οποίες πολλοί δεν χάνουν με τίποτα και προτιμούν να έρχονται στην επιτροπή νωρίς νωρίς. Είναι αυτές οι δύο νωχελικές ώρες προετοιμασίας, με τα σκάφη να ξεφορτώνονται, τα φινάκια να βιδώνονται, τις συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων σε φιλική ατμόσφαιρα, τα πηγαδάκια φίλων αλλά και τις καινούργιες  γνωριμίες.

Όλα κύλισαν βάση προγράμματος, που αυτή τη φορά είχε ένα ακόμη λόγο να τηρηθεί κατά γράμμα και αυτός ήταν ο ανατολικός άνεμος που όσο περνούσε η ώρα δυνάμωνε απειλητικά.

Το SUPers Meeting ακριβώς στις 11:00, με γρήγορη ενημέρωση των αθλητών για την επεξήγηση του στίβου, που αυτή τη φορά ήταν διαφορετικός. Πολλά σημεία στροφής και πολλές φορές έξοδο και είσοδο στο νερό για τρέξιμο στην παραλία με το κουπί στο χέρι.

loutsa2 challenge

Όλοι στις θέσεις τους, σημαδούρες στο νερό, νερά στις βάρκες, ναυαγοσώστες στα συνοδά σκάφη, ιατρός σε ετοιμότητα, κριτές σε όλες τις διελεύσεις, στις σημαδούρες, στο beach lap και στον τερματισμό, χρονόμετρα ανά χείρας, και τότε μόνο δίνεται από τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Νικολαϊδη το ελεύθερο στον αλυτάρχη για την εκκίνηση.

Μετά τον ήχο της κόρνας εκκίνησης, η εικόνα άλλαξε. Το ήρεμο γαλάζιο της θάλασσας άφρισε από το ανελέητο χτύπημα τον κουπιών και ο ορίζοντας γέμισε με αθλητές, χρώματα, σκάφη, κουπιά, που κωπηλατούσαν ο καθένας με τον δικό του ρυθμό για την σημαδούρα Νο.1. Μάχες επικές, συνωστισμός, πτώσεις, κινήσεις εκτός ισορροπίας γύρω από την Νο.1 κίτρινη Naish σημαδούρα, όπου όλοι προσπαθούσαν για μια θέση στον ήλιο.

loutsa2 challenge 

Ο Στίβος, εμπνευσμένος από τον πολύ όμορφο Technical Race αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ISA, που ολοκληρώθηκε μια ημέρα πριν στη Δανία, με τη συμμετοχή και πολύ καλή επίδοση του Έλληνα αθλητή Νίκο Συρίγου , παιδί του AWS Club. Με τροποποιήσεις τόσο στο νερό όσο και στη στεριά, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν όλοι οι συμμετέχοντες, με 4 laps για τις κατηγορίες 14’0’’ και 12’6’’ και 2 laps για τους fun και τα παιδιά, μπορούσαν να απολαύσουν όλοι τον αγώνα.

loutsa2 challenge 

Οι δυνατοί αθλητές είχαν την ευκαιρία να δείξουν την επιδεξιότητά τους στις στροφές, να δοκιμάσουν την αντοχή τους στα 7Km, να εφαρμόσουν την καλή τους τεχνική αλλά και να αντεπεξέλθουν με επιτυχία ή όχι στα 3 Beach Laps, στις τρεις συνολικά φορές δηλαδή που έπρεπε να βγουν από το νερό, με τους σφυγμούς να ανεβαίνουν τρελά. Το πόσο γρήγορα μπορεί να βρει κάποιος τον ρυθμό του, λόγω της υπερέντασης μετά το τρέξιμο στη στεριά, μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα.

Οι πιο αδύνατοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν όσα Laps μπορούσαν και να τερματίσουν με επιτυχία τον αγώνα τους.

loutsa2 challenge

Δυνατές μάχες, ανατροπές και κόντρες στήθος με στήθος μέχρι τη γραμμή τερματισμού δόθηκαν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες και ήταν αυτό που συνέθεσε μια εικόνα μοναδική για όλους όσους βρέθηκαν στη γραμμή τερματισμού, περιμένοντας να δουν τους νικητές.

Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που δεν μονομάχησαν με κανέναν, απόλαυσαν απλά τη διαδρομή μόνοι τους η με παρέα, πήραν λιγότερο θεαματικές στροφές έκαναν τα ποιο αργά sprint, ήπιαν με άνεση το νερό τους στο beach lap και τελικά κατόρθωσαν να τερματίσουν χωρίς να νιώθουν μόνοι, αφού πολλές ήταν οι φορές που διασταυρώθηκαν με τους πρώτους.

Αυτή είναι και η μοναδικότητα ενός αγώνα SUP, αφού στον ίδιο στίβο συναγωνίζονται αυτοί που παλεύουν για τις πρώτες θέσεις, οι λιγότερο γρήγοροι, οι γονείς με τα παιδιά τους, οι κολλητοί φίλοι, οι παλιοί και οι καινούργιοι στο σπορ.

loutsa2 challenge

Οι πολλές συμμετοχές, η μικρή απόσταση του στίβου από τη στεριά, με τις ορδές των αθλητών να έρχονται κατά κύματα έδωσε τις ωραιότερες εικόνες σε όσουν ήταν κοντά, αλλά και στους φωτογράφους που εκμετελεύτηκαν τη στιγμή και αποθανάτισαν εικόνες μοναδικές.

Τα παιδιά έδωσαν ένα ηχηρό παρόν σε αυτή τη διοργάνωση, αφού οι μισοί συμμετέχοντες ήταν κάτω των 18 ετών, ενώ η κατηγορία Master είχε την τιμητική της, με συμμετέχοντες και στις 3 κατηγορίες 14’0’’, 12’6’’ και FUN. Το μέλλον του SUP προμηνύεται δυνατό, αλλά συνυπάρχει τόσο αρμονικά με το παρόν.

loutsa2 challenge

Πρώτος πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο Φαίδων Δούκας (NSP Ninja14’0’’) ενώ το πρώτο 12’6’’ ήταν του Τάσου Τσούρη (Naish Javelin LE 12’6”). Στις γυναίκες τη νίκη πήρε η Κωνσταντίνα Κονταρίνη (Naish Javelin14’0’’) ενώ στα 12’6’’ πρώτη τερμάτισε η Σοφία Κασίμη (Naish Javelin LE 12’6”). Το πρώτο FUN που πέρασε τη γραμμή τερματισμού ήταν του πολύ δυνατού Δημήτρη Σούκουλη (Starfish).

Τις θέσεις των βάθρων κατέλαβαν οι: 

Κατηγορία Ανρών 14'0"
1ος - Φαίδων Δούκας
2ος - Νίκος Κρικέλης
3ος - Κων/νος Ανδρικόπουλος

Κατηγορία Master Ανδρών 14'0"
1ος - Βαγγέλης Αβραμίδης
2ος - Τάσος Μοναστηριώτης
3ος - Ζαφείρης Δικονιμάκης

Κατηγορία Γυναικών 14'0"
1η - Κων/να Κονταρίνη
2η - Ηλιάνα Λακαφώση
3η - Βιργινία Εθνοπούλου

Κατηγορία Νέων 14'0"
1ος - Πέτρος Γκίκας
2ος - Δημήτρης Δούκας
3ος - Αριστείδης Νικολουδάκης

Κατηγορία Νεανίδων 14'0"
1η - Μελίνα Τοπούζη

Κατηγορία Ανδρών 12'6"
1ος - Αναστάσιος Τσούρης
2ος - Ηλίας Κρόπικ
3ος - Βαγγέλης Τουλόπουλος

Κατηγορία Master Ανδρών 12'6"
1ος - Τάσος Τσώνης
2ος - Werner Kropik

Κατηγορία Γυναικών 12'6"
1η - Σοφία Κασίμη
2η - Εύη Τσίρου

Κατηγορία Νέων 12'6"
1ος - Δημήτρης Νικολαϊδης
2ος - Κων/νος Τζούδας
3ος - Γιώργος Μηνόπετρος

Κατηγορία Νεανίδων 12'6"
1η - Χριστίνα Νικολαϊδου
2η - Βασιλική Καραγιαννίκη
3η - Πηγή Νικολουδάκη

Κατηγορία FUN Ανδρών
1ος - Δημήτρης Σούκουλης
2ος - Μάννος Μαυρομμάτης
3ος - Δημήτρης Τόγκας 

Κατηγορία FUN Master Ανδρών
1ος - Γιάννης Αβραμίδης
2ος - Στράτος Αποστολάκης
3ος - Γιώργος Ζαχαρίου

Κατηγορία FUN Γυναικών
1η - Παναγιώτα Τσιανέλη
2η - Dorottya Bathori
3η - Αθανασία Ανδρίτσου

Κατηγορία Παίδων 12'6"
1ος - Ανδρέας Βούλγαρης
2ος - Πέτρος Κονταρίνης
3ος - Άρης Γκίκας

Κατηγορία Κορασίδων 12'6"
1η - Ελίνα Νικολαϊδη
2η - Ιωσηφίνα Μαρινάκου

 

loutsa2 challenge

Μετά το τέλος του δυνατού αγώνα και αφού όλοι πήραν μερικές ανάσες και απόλαυσαν τα παγωμένα Red Bull, που τους περίμεναν στον τερματισμό, σειρά είχε το RED PADDLE SUP Contest. 12 ομάδες των τεσσάρων ατόμων, με πρωτότυπα ονόματα, δημιουργήθηκαν επί τόπου, και πήραν θέση με τα κουπιά τους μπροστά στο XL φουσκωτό σκάφος της Red Paddle. Γέλεια, πτώσεις, χειροκροτήματα, πειράγματα για το ποια ομάδα θα είναι η πιο γρήγορη, με τα «Ροζ καπέλα» όμως να έχουν κάνει έναν χρόνο δύσκολο να χτυπηθεί.

Αποτελέσματα Red Paddle SUP Contest:

1η Ομάδα: Τα Ροζ καπέλα / Χρόνος 1:09.37
Δημήτρης Νικολαϊδης, Φαίδων Δούκας, Νίκος Κρικέλης, Κων/να Κονταρίνη

2η Ομάδα: Wesurfin / Χρόνος 1:13.75
Μαρίνος Πυλαρινός, Κων/νος Τζούδας, Πέτρος Γκίκας, Μελίνα Τοπούζη 

3η Ομάδα: Τα Εργόμετρα / Χρόνος 1:17.63
Ηλίας Κρόπικ, Τάσος Τσούρης, Κώστας Ανδρικόπουλος, Εύη Δημητρίου 

4η Ομάδα: FUN / Χρόνος 1:18.57
Παναγιώτα Τσιανέλη, Αυγουστίνος Κρητικός, Μάνος Μαυρομμάτης, Τάσος Τσιώνης

5η Ομάδα: Οι τρελοί SUPers / Χρόνος 1:19.58
Άρης Γκίκας, Ελίνα Νικολαϊδη, Ανδρέας Βούλγαρης, Πέτρος Κονταρίνης 

6η Ομάδα: The Houftalex / Χρόνος 1:22.83
Βαγγέλης Αβραμίδης, Τάσος Μοναστηριώτης, Άκης Δικονιμάκης, Σοφία Κασίμη

7η Ομάδα: Spartan / Χρόνος 1:25.87
Γιώργος Ζαχαρίου, Νικόλας Σκαρλάτος, Χρήστος Χριστόπουλος, Γιώργος Κονταρίνης

8η Ομάδα: Διάσημοι / Χρόνος 1:38.05
Γιώργος Χατζής, Ηλιάνα Λακαφώση, Αλέξανδρος Μηνόπετρος, Κων/νος Σιωμόπουλος 

9η Ομάδα: Τα Φονικά Πιτόγυρα / Χρόνος 1:46.23
Αριστείδης Νικολουδάκης, Πηγή Νικολουδάκη, Ιάσων Κοντογιάννης, Άλεξ Χαλκιαδάκης

10η Ομάδα: The Girls / Χρόνος 1:57.03
Χριστίνα Νικολαϊδη, Olga Dubrovina,  Δήμητρα Τσώνη, Μαριάννα Δημητρακοπούλου 

11η Ομάδα: Γιώργος και λοιποί / Χρόνος 2:01.67
Γιώργος Κουτλής, Γιώργος Κυρίτσης, Έφη Τσίρου, Κων/νος Σαγανάς

12η Ομάδα: Μαχητές / Χρόνος 2:20.09
Μιχάλης Μοσχογιάννης, Νίκος Παπασυνεφάκης, Νίκος Αποστολάκης, Σταύρος Παραστρατίδης


 loutsa2 challenge 16

Το μπουφέ με το μικρό γεύμα των αθλητών ετοιμάστηκε εν’ τω μεταξύ, ενώ παράλληλα τα indoboard στήθηκαν στο κέντρο του AWS club, για το Indoboard Contest που θα ακολουθούσε. Ένα διαγωνισμό best trick, που κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν τόσο θεαματικός. Όλοι οι συμμετέχοντας έκαναν τα δικά τους κόλπα πάνω στο μικρό ξύλινο σανίδι. Αυτή τη φορά ο Κυριάκος Στέλλας δεν κατάφερε να νικήσει τον Ηλία Κρόπικ που είχε έρθει προπονημένος. Ο Ηλίας κέρδισε και τον διαγωνισμό, αλλά και ένα Indoboard δώρο του καταστήματος FORWARD που δόθηκε με κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων.

loutsa2 challenge

Μια όμορφη ημέρα έφτανε στο τέλος της, αφού εν’τω μεταξύ η επιτροπή είχε ελέγξει όλες τις διελεύσεις των κριτών, τους  χρόνους των τερματισμών, τις λάθος διελεύσεις και είχε έτοιμα τα αποτελέσματα στην ώρα τους για την σύντομη τελετή απονομών

Η δουλειά των κριτών πραγματικά δύσκολη, αφού σε κάποιες σημαδούρες έπρεπε να καταγράψουν μέχρι και 300 διελεύσεις ο καθένας. Συγχαρητήρια στην επιτροπή που κατάφερε να φέρει σε πέρας την πραγματικά δύσκολη αποστολή, του ελέγχου των διελεύσεων και της εξαγωγής των αποτελεσμάτων, στο σύντομο χρονικό διάστημα που διήρκεσε το γεύμα των αθλητών.

loutsa2 challenge

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν!

Αυτό που έμεινε στο μυαλό το δικό μας, ήταν τα πολλά χαμόγελα.

Προετοιμαστείτε για τον ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ στη Διώρυγα Κορίνθου. "CROSS THE EURO CANAL" 15 Οκτωβρίου 2017

Υ.Γ. Ο βοριάς δεν μας έκανε τη χάρη να εμφανιστεί σε κανέναν από τους δύο αγώνες της Λούτσας φέτος, αλλά το AWS club είναι σε ετοιμότητα για ένα Downwind. Προπονηθείτε!

loutsa2 challenge 17

Φωτογραφίες: Ηλίας Μερτής, Άγγελος Λαμπρόπουλους


 Με τα φτερά του RED BULL


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ :

results sept 10th cat

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΤΟ RANKING LIST :

results sept 10th rank

 


aws banner sup

cialis buy
levitra buy