levitra buy
09.12.17

Paris SUP Crossing 2017 με δύο Ελληνικές Συμμετοχές

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 8:00 το πρωί στην καρδιά του Παρισιού, με -2οC δόθηκε η εκκίνηση του μεγαλύτερου αγώνα SUP του κόσμου.

700 συμμετέχοντες, Pro (Elite) και Leisure (Open), πήραν θέση για τη μαζικότερη εκκίνηση αγώνα SUP, λίγο μετά την γέφυρα του Bercy στο ύψος της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, δίνεται η μοναδική ευκαιρία στους Stand Up Paddlers όλου του κόσμου, να απολαύσουν μια παγωμένη μεν, αλλά πανέμορφη βόλτα στον Σηκουάνα, καθώς η είσοδος στο ποτάμι είναι απαγορευμένη για κάθε είδους σκάφος εκτός των εμπορικών και τουριστικών πλοίων. Οι συμμετέχοντες έχουν την μοναδική ευκαιρία, να κωπηλατήσουν δίπλα στην Παναγία των Παρισίων, τον Πύργο του Άιφελ, το μουσείο του Λούβρου και να περάσουν κάτω από τις πολλές όμορφες γέφυρες της Γαλλικής πρωτεύουσας.

11 χιλιόμετρα ήταν η απόσταση, που έπρεπε να διανύσουν οι 600 SUPers της κατηγορίας Open, μέχρι το λιμάνι “Javel Bas” με τη φορά του ρεύματος, ενώ οι 100 Pro συμμετέχοντες έπρεπε να κάνουν μια επιπλέον στροφή γύρω από τα νησιά Saint Louis, κωπηλατώντας για 3 ακόμη χιλιόμετρα κόντρα στο ρεύμα, που φέτος ήταν πολύ ισχυρό, αυξάνοντας το συνολικό μήκος σε 14Km.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι 1380 δηλώσεις συμμετοχής έγιναν μέσα σε λίγες ώρες φέτος, για μια θέση στο Nautic Paris SUP Crossing 2018, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ναυτικό Σαλόνι του Παρισιού, ένα από τα δύο μεγαλύτερα Ναυτικά Σαλόνια του κόσμου.  

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δόθηκαν δύο θέσεις εκτός διαδικασίας δηλώσεων στους νικητές του Corinth Canal SUP Crossing 2017 Νίκο Συρίγο και Κωνσταντίνα Κονταρίνη.

paris    

  "Και μόνο να σκεφτεί κανείς, 700 άτομα στη γραμμή εκκίνησης, αγχώνεται με την ιδέα. Αν προσθέσεις και τις καιρικές συνθήκες, θερμοκρασία κάτω από το μηδέν, ψιλόβροχο, σκοτάδι την ώρα εκκίνησης, είναι σίγουρα κάτι που δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά. Πήρα πολύ καλή εκκίνηση, στην πρώτη γραμμή, χωρίς να καταλαβαίνω και πολλά από τις εντολές στα Γαλλικά του PRO και αντιμετώπισα χωρίς πρόβλημα τον έντονο κυματισμό που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες και τα 30 περίπου σκάφη της διοργάνωσης. Δεν κωπηλάτησα γρήγορα και δυνατά τα πρώτα δύο χιλιόμετρα της διαδρομής, γιατί ήταν πολύ δύσκολο να ισορροπήσεις και να κάνεις κουπί σε τόσα πολλά απόνερα από τα σκάφη και τους συμμετέχοντες και το ανακατεμένο νερό κάτω από τις γέφυρες. Στο γύρο των νησιών με δυνατό κόντρα ρεύμα, διατήρησα τον ρυθμό μου σταθερό και μίκρυνα την απόσταση με τους μπροστινούς μου. Διατήρησα τη θέση μου στο δεύτερο μπράτσο με ευνοϊκό το ρεύμα μέχρι τον Πύργο του Άιφελ. Εκεί το άνοιγμα του ποταμού τετραπλασιάστηκε και ήρθα αντιμέτωπη με δυνατό κόντρα άνεμο, που σε συνδυασμό με την κούραση μετά από 12 χιλιόμετρα και την υποθερμία που άρχισε να με καταβάλει, δυσκολεύτηκα αρκετά. Δεν αισθανόμουν πλέον τα δάκτυλα των χεριών και των ποδιών μου, παρότι δεν είχα βραχεί αφού δεν είχα πέσει στο νερό. Πλήρωσα ακριβά το λάθος που έκανα, να μπω νωρίς στο νερό, αμέσως μετά την εντολή του PRO και να παραμείνω μισή ώρα περίπου ακίνητη τους 700 συμμετέχοντες να μπουν όλοι μέσα. Περιμένοντας την εκκίνηση, αναρωτιόμουν, τι δουλειά είχα μέσα στο κρύο, σε ένα παγωμένο ποτάμι, μέσα στο σκοτάδι, δήλωνα ότι αυτό δεν θα το ξανακάνω ποτέ στη ζωή μου. Περνώντας τη γραμμή του τερματισμού όμως και έχοντας ζήσει την εμπειρία, βλέποντας τα πρόσωπα όλων όσων τερμάτιζαν, το μέγεθος της γιορτής, θα συμμετέχω ξανά και του χρόνου, πιο σωστά προετοιμασμένη". Το Naish Javelin LE 12'6"x24" ήταν πολύ γρήγορο και σταθερό, και με οδήγησε στην 8η θέση.  

...μας είπε η Κωνσταντίνα Κονταρίνη για την εμπειρία της.

 paris2017 02

  " Όλα τα περίμενα εύκολα και ωραία. Η διαφορά ήταν ότι ήταν δύσκολα και ωραία. Μετά τον αγώνα συνειδητοποίησα ότι η προετοιμασία μου δεν ήταν ανάλογη, ότι το Paris SUP Crossing παρόλο ότι ακούγεται ότι είναι η μεγαλύτερη γιορτή του SUP, έχει ανάμεσα στους συμμετέχοντες, κάποιους από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Δανία και έχοντας αντιμετωπίσει τους καλύτερους αθλητές SUP Racing όπως Hasulyo, Casper, Arutkin πίστευα ότι ήμουν πια πιο έμπειρος. Δεν είχα υπολογίσει όμως τις καιρικές συνθήκες του αγώνα, κάτι που μου στοίχισε πολύ. Με μισή ώρα αναμονή για να πάρω εκκίνηση, έχασα τόση θερμοκρασία από τα πόδια μου επειδή δεν φορούσα παπουτσάκια και από τη λάθος επιλογή φόρμας. Έτσι μετά από μισή περίπου ώρα,  άρχισα να νιώθω την εξάντληση και την αδυναμία. Τα χέρια μου είχαν πρηστεί από το κρύο και κωπηλατούσα μηχανικά, χωρίς να έχω πλήρη αίσθηση και απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Δεν πήρα καλή εκκίνηση και δεν πλασαρίστηκα από την αρχή στην πρώτη οκτάδα, όπως ήταν το σχέδιό μου. Έμεινα στην αρχή του δεύτερου γκρουπ, χωρίς έντονο συναγωνισμό και διατηρούσα την θέση μου με σχετική άνεση. Στον κύκλο των νησιών με το κόντρα ρεύμα, κατάφερα να κρατήσω τη θέση μου στο δεύτερο γκρουπ. Η διαφορά όμως με το πρώτο γκρουπ, άρχισε να μεγαλώνει και εκεί άρχισα να αισθάνομαι περισσότερο την απώλεια δυνάμεων, αφού το κρύο με είχε επηρεάσει έντονα. Στο μεγάλο άνοιγμα στον Πύργο του Άιφελ το γκρουπ άνοιξε και άρχισε να κωπηλατεί ο καθένας μόνος του και στον ρυθμό του. Έχασα την συνοχή με τους υπόλοιπους και κωπηλάτησα μόνος μου με τις δυνάμεις που μου είχαν απομείνει, χωρίς να μπορώ να ελέγξω τους υπόλοιπους του γκρουπ μου, αφού ανακατευτήκαμε με την Leisure κατηγορία και τα σκάφη μπροστά μου ήταν πλέον άπειρα. Από τη 12η θέση έπεσα στα τελευταία ένα με δύο χιλιόμετρα, στην 18η θέση, χωρίς να έχω δει ποιοι με πέρασαν και πότε, στο ανακάτεμα που έγινε με τους Leisure και τους τόσους πολλούς αθλητές που τερμάτιζαν. Το σκάφος που επέλεξα, ένα Naish Javelin LE 12’6”x24" ήταν τέλειο γι’ αυτές τις συνθήκες. Αυτό που μου έμεινε, είναι το όμορφο Παρίσι, το μέγεθος της διοργάνωσης, ο Casper που έκανε Live την ώρα της εκκίνησης και με κορόιδευε ότι είμαι ο μοναδικός τρελός στους 700, χωρίς παπούτσια και η επιθυμία να γυρίσω του χρόνου πιο σωστά προετοιμασμένος για μια θέση στο βάθρο."  

 paris2017 03

Εντυπωσιακή μάχη δόθηκε για τις πρώτες τρεις θέσεις στο τελευταίο χιλιόμετρο του αγώνα. Στα πεντακόσια μέτρα πριν τη γραμμή τερματισμού ο Ούγγρος Bruno Hasulyo (Starboard), ο Γάλλος Arthrur Arutkin (Fanatic) και ο Δανός Casper Steinfath (Naish) έσπασαν το γκουπ των προπορευόμενων και βρέθηκαν να κωπηλατούν ο ένας πλάι στον άλλον, με τον ίδιο ρυθμό. Ο Casper κάνει την επίθεσή του, αλλά πολύ γρήγορα εξαντλείται και αρχίζει να μένει πίσω. Ο Bruno περνάει πρώτος και φαίνεται ότι αυτός θα είναι ο νικητής του αγώνα. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Arthrur που τα έδωσε όλα μέχρι και την τελευταία στιγμή και κάλυψε τη διαφορά. Μετά τον τερματισμό, απόλυτη ησυχία! Κανείς δεν ήξερε ποιος είναι ο νικητής, αφού Arutkin και Hasulyo πέρασαν σχεδόν ταυτόχρονα τη γραμμή τερματισμού. Τελικά η επιτροπή τερματισμού ανακοίνωσε ότι ο Arutkin είναι ο μεγάλος νικητής, με διαφορά ενός δευτερολέπτου από τον δεύτερο Hasulyo.

paris

paris

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ισπανίδα Suzak Molinero, αφήνοντας δεύτερη τη Γαλλίδα Melanie Lafenetre και τρίτη την επίσης Γαλλίδα Juliene.

Όσο οι πρώτοι μέτραγαν τα εκατοστά του δευτερολέπτου και δούλευαν στους 200 σφυγμούς, οι Leisure τερμάτιζαν την πιο όμορφη διαδρομή του κόσμου, απολαμβάνοντας τη θέα του Παρισιού που ξύπναγε σιγά σιγά. Τα XL και τα Dragon της Red Paddle, με τις ομαδικές συμμετοχές, τερμάτιζαν και αυτά δίνοντας μια άλλη νότα στον αγώνα, ντυμένοι με στολές Star wars, κληρικοί, γοργόνες, πριγκίπισσες, με μουσική, ακόμη και Live on Board. Όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν μόνο σε αυτό το άθλημα. Αθλητισμός με κορυφαίες επιδόσεις, απλοί fun του αθλήματος, γιορτή, μουσική και διασκέδαση, στο ίδιο event.

Σειρά είχε η σκυταλοδρομία στην πισίνα 50 μέτρων, μέσα στην έκθεση Nautic Paris. Δυο ομάδες, Γάλλοι εναντίων Διεθνών αθλητών, συγκροτήθηκαν από τους επτά πρώτους άντρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες του Ranking List και αναμετρήθηκαν στη σκυταλοδρομία 100 μέτρων. Νικήτρια ήταν φέτος η ομάδα των Διεθνών αθλητών, αλλά και το άθλημα της Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας, αφού η παρουσίαση του SUP σε ένα τόσο ευρύ κοινό, όπως αυτό του μεγαλύτερου Ναυτικού Σαλονιού ήταν και ο σκοπός των διοργανωτών.

paris

paris

Ραντεβού το 2018 με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, αφού ο αριθμός ανεβαίνει κατά 100 κάθε χρόνο.

Δείτε την εκκίνηση του αγώνα:

Δείτε στιγμιότυπο από την indoor σκυταλοδρομία του αγώνα:

Δείτε ΟΝ-LINE αναμετάδοση όλου του αγώνα:


 Δείτε τα αποτελέσματα της κατηγορίας PRO: pdf

Δείτε εδώ τα συνολικά αποτελέσματα της κατηγορίας LEISURE: pdf

 paris2017 01

cialis buy
levitra buy