28.08.18

10 ημέρες και 850 χιλιόμετρα κουπί για τον Κώστα Συμεωνίδη

850 χιλιόμετρα, από τη Μύκονο στην Κύπρο, κωπηλάτησε με το Stand Up Paddle Board του ο Κύπριος Αθλητής Κώστας Συμεωνίδης.

Το δύσκολο αυτό εγχείρημα, είχε ως σημείο εκκίνησης τη Μύκονο και συγκεκριμένα το λιμανάκι της Αγίας Άννας, τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου.

simeonidis 06 simeonidis 07

Μετά από ταξίδι 10 ημερών, κωπηλατώντας περίπου 11 ώρες καθημερινά, με σύντομες στάσεις για ξεκούραση στα νησιά του Αιγαίου, που βρίσκονταν στη διαδρομή του, όπως Αμοργό, Δονούσα, Αστυπάλαια, Σύρνα και Ρόδο, ο Κώστας Συμεωνίδης κατάφερε να φτάσει στην δική του Ιθάκη, την Κύπρο, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Αυγούστου.

Οι συνθήκες που αντιμετώπισε ήταν το δυνατό Μελτέμι του Αιγαίου με το ανάλογο κύμα, έντασης εως και 7 μποφόρ, που άλλωτε ήταν ευνοϊκό και άλλωστε όχι.

simeonidis 9

Το όλο εγχείρημα είχε φιλανθρωπικό σκοπό, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει προσφορές συνολικού ποσού 75.000 ευρώ υπέρ του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής και του Καραϊσκάκειο Ιδρύματος.

Στον τελικό του προορισμό, στην παραλία της Αγίας Βαρβάρας στη Λεμεσό, έφτασε φανερά καταβεβλημένος, αλλά κυρίως ικανοποιημένος αφού κατάφερε τον σκοπό του, τον τερματισμό της "Οδύσσειας" αλλά και τη συγκέντρωση ενός πολύ μεγάλου ποσού για τη φιλανθρωπική του δράση

simeonidis 2

Στην πορεία του για την Κύπρο είχε την υποστήριξη φίλων του, ενώ τα τελευταία χιλιόμετρα τα διένυσε συντροφιά με τους μαθητές του, που τον περίμεναν με αγωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας  έχει επαναλάβει και στο παρελθόν τέτοιες φιλανθρωπικές δράσεις, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις με SUP. Συγκεκριμένα το 2013 μαζί με τον συναθλητή του Νίκο Καραολή, διένυσαν 80 Km από την Πάφο στην Λεμεσό, ενώ το 2014 έκανε το διάπλου 400Km Κάστελόριζο-Λεμεσσός. To 2016 ο Κώστας Συμεωνίδης κωπηλάτησε 700 Km από την Κρήτη ως την Κύπρο. Όλες οι προσπάθειές του είχαν φιλανθρωπικό σκοπό.

Συγχαρητήρια 

simeonidis 8

simeonidis 5

simeonidis 1

 

 

Related Video

back to top