levitra buy
18.12.18

Ο μεγαλύτερος αγώνας SUP του κόσμου με 800 συμμετοχές

Ο μεγαλύτερος αγώνας SUP του κόσμου, ο Διάπλους του Σηκουάνα συγκέντρωσε τα βλέμματα της Διεθνούς SUPσκηνής, αφού οι συμμετοχές στην 9η επέτειό του έφτασαν το αστρονομικό νούμερο των 800 συμμετοχών.

Εκτός όπως από το αστρονομικό αριθμό των συμμετοχών, το φετινό Paris SUP Crossing ήταν ο αγώνας που έκρινε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του APP World Tour 2018, αφού για πρώτη φορά, ο αγώνας αποτέλεσε την τελευταία στάση του Πρωταθλήματος της Elite των αθλητών.

paris2018 1

paris2018 19

paris2018 20

Από τους 30 αθλητές στην Elite κατηγορία, ο Micheal Booth ήταν αυτός που κατάφερε να περάσει πρώτης την γραμμή τερματισμού του Long Distance των 13 χιλιομέτρων, στον Σηκουάνα.

Σε ένα παγωμένο Παρίσι, εν μέσω πολιτικών αναταραχών, οι 800 κωπηλάτες, παρατάχθηκαν τα χαράματα της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου 2018, μπροστά από την Βιβλιοθήκη του Παρισιού. Πρώτα δόθηκε η εκκίνηση στους Amateur αθλητές, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η εκκίνηση των 30 Elite ανδρών και γυναικών ξεχωριστά.

Εκτός από το δριμύ κρύο, φέτος οι συμμετέχοντες είχαν να αντιμετωπίσουν και τον πολύ δυνατό κόντρα άνεμο που δυσκόλεψε αρκετά τους amateur, ενώ αποτέλεσε πρόκληση για τους Elite αθλητές.

paris2018 22

paris2018 13

Ο Michael Booth  ξεκίνησε από την αρχή πολύ δυνατά, ακολουθούμενος από τον Ιταλό Claudio Nika και λίγο πίσω του τον Γάλλο Arthur Arutkin στην τρίτη θέση. Στο ύψος του Πύργου του Eiffel όμως, ο Χαβανέζος Connor Baxter έκανε την επίθεσή του, πλασάροντας τον εαυτό του στην τρίτη θέση.

Ο Connor Baxter όμως δεν αρκέστηκε στην 3η θέση. Έδωσε σκληρή μάχη μέχρι το τέλος, καταφέρνοντας να περάσει τον πολύ δυνατό Ιταλό στο τελευταίο τμήμα του αγώνα, εκμεταλλευόμενος τις choppy συνθήκες, τερματίζοντας έτσι στην 2η θέση πίσω από τον νικητή Boothy, που κάνοντας ένα πολύ έξυπνο αγώνα από πλευράς τακτικής, εκμεταλλευόμενος τους amateur αθλητές, τα τείχη του ποταμού, καθώς και το ρεύμα πίσω από τις κολώνες των γεφυρών του ποταμού κατάφερε να κρατήσει το καθαρό προβάδισμα. «Δεν γινόταν να χάσω τον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος εδώ στο Παρίσι» δήλωσε ο Αυστραλός πρωταθλητής αμέσως μετά τον τερματισμό του. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Claudio Nika, ενώ στην 4η θέση έμεινε ο Arthur Arutkin.

paris2018 8

paris2018 16

Στις γυναίκες, οι πέντε πρώτες αθλήτριες δούλεψαν ομαδικά, αντιμετωπίζοντας μαζί σε ένα τρενάκι τις άγριες συνθήκες του παγωμένου ποταμού, με την Shae Foudy να κρατάει το προβάδισμα. Αυτή όμως που πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού, εξασφαλίζοντας και την νίκη ήταν η Yuka Sato, αφήνοντας δεύτερη την Ισπανίδα Susak Molinero και τρίτη την Shae Foudy.

Οι γυναίκες απέδειξαν σε αυτό τον αγώνα την δύναμη του χαρακτήρα τους.


Νικητές του Paris SUP Crossing:

1η θέση: Michael Booth

2η θέση: Connor Baxter

3η θέση: Claudio Nika

Νικητριες του Paris SUP Crossing:

1η θέση: Yuka Sato

2η θέση: Susak Molinero

3η θέση: Shae Foudy

 


Δείτε εδώ τα συνολικά αποτελέσματα του Paris SUP Crossing: RESULTS

 

 


 paris2018 18

paris2018 17

paris2018 21

Την παράσταση όμως από την απονομή των νικητών του μεγαλύτερου αγώνα του κόσμου, έκλεψε η στέψη του Πρωταθλητή του APP Tour.

Ο Μεγάλος νικητής κρίθηκε από την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 8.12.2018 στον Indoor αγώνα εντός της πισίνας του εκθεσιακού χώρου του Ναυτικού Σαλονιού Nautic Paris.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από απόσταση αναπνοής τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου να αγωνίζονται στήθος με στήθος. Το στήσιμο του αγώνα είχε στηθεί με διαφορετικό τρόπο φέτος, με τους αθλητές να αγωνίζονται μεταξύ τους σε ζευγάρια, ξεκινώντας ο καθένας από την αντίθετη πλευρά της πισίνας και προχωρώντας έτσι βαθμιαία μέχρι τον τελικό.

paris2018 11

Ο νικητής του indoor αγώνα κρίθηκε στον τελικό μεταξύ του Γάλλου Arthur Arutkin και του Δανού Casper Steinfath, φέρνοντας τον Arutkin στην 1η θέση με διαφορά μόλις 0,26 εκατοστά του δευτερολέπτου από τον 2o Casper.

Τα sprint των γυναικών ήταν εξίσου εντυπωσιακά. Μετά από μια σειρά σκληρών μονομαχιών, το ζευγάρι του τελικού ήταν η Shae Foudy εναντίων της Annie Reickert. Νικήτρια της αναμέτρησης ήταν τελικά, η νεαρή Annie Reickert, ενώ συγκινητικό ήταν το αγκάλιασμά τους στη μέση της πισίνας μετά το sprint μιας ανάσας. Αυτό είναι το πνεύμα του σπορ που λέγεται SUP.

paris2018 13

Οι Top 3 νικητές του 2018 APP World Τour είναι:

1st place – Arthur Arutkin (FRA)
2nd place – Michael Booth ( AUS)
3rd place – Connor Baxter (USA)

Οι Top 3 νικήτριες του APPWorldTourείναι:

1st place – Shae Foudy (USA)
2nd place – Candice Appleby (USA)
3rd place – Terrene Black (AUS)


paris2018 5

paris2018 9

 

Δείτε εδώ τα συνολικά αποτελέσματα του APP World Tour: ΑΝΔΡΩΝ , ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

Δείτε το Live video της 1η ημέρας των Sprint στην Πισίνα του Ναυτικού Σαλονιού:

 

Δείτε το Live Video της 2ης ημέρας του Long Distance στον ποταμό Σηκουάνα:

 


naish banner 

cialis buy
levitra buy